Το Die Linke έβγαλε πρωθυπουργό σε κρατίδιο της Γερμανίας!

Το Die Linke έβγαλε πρωθυπουργό σε κρατίδιο της Γερμανίας!

Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι (Grune) κατέληξαν σε συμφωνία συγκυβέρνησης αναδεικνύοντας τον Ράμελοφ ως τον πρώτο πρωθυπουργό σε κρατίδιο της Γερμανίας

Το Die Linke έβγαλε πρωθυπουργό σε κρατίδιο της Γερμανίας!
O πρώτος πρωθυπουργός σε γερμανικό κρατίδιο από το χώρο της Αριστεράς μετά την Πτώση του Τείχους είναι ο Μπόντο Ράμελοφ.

Η είδηση κάνει το γύρo του Διαδικτύου επισημαίνοντας ότι στη Θουριγγία της Γερμανίας, τα κόμματα της Αριστεράς πέτυχαν μία ιστορική συμφωνία. Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι (Grune) κατέληξαν σε συμφωνία συγκυβέρνησης αναδεικνύοντας τον Ράμελοφ ως τον πρώτο πρωθυπουργό σε κρατίδιο της Γερμανίας που προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς μετά την Πτώση του Τείχους. Ο Ράμελοφ θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild".

O γερμανικός Τύπος επισημαίνει ο κυβερνητικός συνασπισμός στο κρατίδιο της Θουριγγίας θα έχει μία εξαιρετικά οριακή πλειοψηφία -μόλις μίας έδρας- στο Κοινοβούλιο της Ερφούρτης. Αυτό όμως δεν επισκιάζει την νίκη του Ράμελοφ αλλά και την ικανοποίηση στο "στρατόπεδό του". Την ίδια ώρα, οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν τον έλεγχο του γερμανικού κρατιδίου.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το BBC, o κυβερνητικός συνασπισμός που έρχεται διώχνει τους Χριστιανοδημοκράτες από τη διακυβέρνηση του κρατιδίου μετά από δεκαετίες, καθώς η έξωση των Φιλελεύθερων από το τοπικό κοινοβούλιο τους είχε αφήσει χωρίς συμμάχους.

Το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο Ράμελοφ είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, όπως και η πρόσφατη παρέμβαση του Γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ, ο οποίος είχε "αναρωτηθεί" εάν μπορούν οι Γερμανοί να εμπιστευτούν πλήρως το κόμμα της Αριστεράς "Die Linke" για να κυβερνήσει το κρατίδιο. O συντηρητικός Τύπος, πάντως, έριξε τα βέλη του.

Άρθρο της εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung διερωτάται : «Θα έρθει το τέλος του κόσμου; Ο κομμουνισμός; Η Στάζι; Όχι», γράφει η συντηρητική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης