Ρωσία: Απέλυσαν δημοσιογράφο γιατί παρουσίασε εκπομπή για την Ανατολική Ουκρανία

Ρωσία: Απέλυσαν δημοσιογράφο γιατί παρουσίασε εκπομπή για την Ανατολική Ουκρανία

Ήταν αφιερωμένη στην καθημερινότητα των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν τους φιλορώσους αντάρτες στο Ντονέτσκ

Ρωσία: Απέλυσαν δημοσιογράφο γιατί παρουσίασε εκπομπή για την Ανατολική Ουκρανία
Την απόλυση του δημοσιογράφου Αλεξάντρ Πλιούτσεφ επειδή παρουσίασε μια εκπομπή για την καθημερινότητα των Ουκρανών στρατιωτών που μάχονται απέναντι στους φιλορώσους αντάρτες στο Ντονέτσκ αποφάσισε η Gazprom Media

Ο Πλιούτσεφ ήταν εργαζόμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας, ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στη ρωσική ηγεσία.

Η υπόθεση αυτή ρίχνει λίγο φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι στη Ρωσία στην κάλυψη της ουκρανικής κρίσης. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης —και κυρίως η δημόσια τηλεόραση— στηρίζουν την πολιτική του Κρεμλίνου στο θέμα της Ουκρανίας.

Η συνέντευξη αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του ραδιοφωνικού σταθμού κατόπιν αιτήματος της ρωσικής αρχής ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Η υπηρεσία αυτή κατηγόρησε τον σταθμό ότι μετέδιδε «πληροφορίες που δικαιολογούν εγκλήματα πολέμου».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απόφαση της διεύθυνσης του σταθμού που σήμερα απέλυσε τον Πλιούτσεφ. "Η απόφαση να σπάσουμε τη σύμβαση του Αλεξάντρ Πλιούτσεφ με την Ηχώ της Μόσχας ελήφθη λόγω της παραβίασης των ηθικών και δεοντολογικών κανόνων εκ μέρους του δημοσιογράφου" ανέφερε σε ανακοίνωσή της
Κλείσιμο

Η Gazprom Media ανακοίνωσε ότι ο Πλιούτσεφ «αγνόησε τη δεοντολογία και τους επαγγελματικούς, δημοσιογραφικούς κανόνες» που περιλαμβάνουν τον σεβασμό «στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των πολιτών», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του είπε ότι τον απέλυσαν αφού προηγουμένως τον κάλεσε ο διευθυντής του σταθμού που διορίστηκε από την Gazprom Media στις 29 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, ο επί 14 χρόνια αρχισυντάκτης Αλεξέι Βενεντίκτοφ αρνήθηκε να επικυρώσει την απόλυση και δήλωσε ότι ο Πλιούτσεφ "θα συνεχίσει να εργάζεται" στον σταθμό.

Η Gazprom Media, θυγατρική της εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σταθμού, με ποσοστό 66%. Ο γενικός διευθυντής της, Μιχαήλ Λέσιν, είπε ότι ενδέχεται να απολύσει και τον Βενεντίκτοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης