Τούρκος εισαγγελέας στέλνει στη φυλακή μητέρα που έχασε το γιο της από πνιγμό

Τούρκος εισαγγελέας στέλνει στη φυλακή μητέρα που έχασε το γιο της από πνιγμό

Ένα αγόρι τριών ετών διέφυγε της προσοχής των γονιών του και πνίγηκε σε πισίνα - Ο εισαγγελέας θεωρεί υπεύθυνη μόνο τη μητέρα

Τούρκος εισαγγελέας στέλνει στη φυλακή μητέρα που έχασε το γιο της από πνιγμό
Στην Κωνσταντινούπολη στις 4 Απριλίου του 2014 ο τριών ετών Pamir Dikdik ξύπνησε νωρίτερα από τους γονείς του και, αφού άνοιξε με ευκολία την μπροστινή πόρτα του σπιτιού, βγήκε στον κήπο και σκαρφάλωσε το φράχτη που συνορεύει με τη γειτονική βίλα.

Ο μικρός πολύ γρήγορα βρέθηκε στην αυλή των γειτόνων του και βούτηξε στην πισίνα τους, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Επί 30 ολόκληρες ώρες η αστυνομία έψαχνε μάταια για το μικρό αγόρι, μέχρι που τελικά το άψυχο σώμα του βρέθηκε στην πισίνα του γειτονικού σπιτιού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Τύπο στην Τουρκία, ο εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της μητέρας του τρίχρονου αγοριού με ποινή φυλάκισης από δύο μέχρι έξι χρόνια, επειδή, όπως υποστηρίζει, η μητέρα δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στη φύλαξη του παιδιού της και, λόγω της μικρής του ηλικίας, αυτή φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον πνιγμό του.

Η κατηγορία που αποδίδει ο Τούρκος εισαγγελέας στη μητέρα είναι: «πρόκληση θανάτου από απερισκεψία», ενώ στον πατέρα, που την στιγμή της διαφυγής του άτυχου παιδιού, κοιμόταν μαζί με τη σύζυγό του, δεν αποδίδει καμιά κατηγορία...

Η πρόταση του εισαγγελέα για φυλάκιση της μητέρας έχει σταλεί στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα αποφασίσει για την απόρριψη ή για την εκτέλεσή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης