Οι τζιχαντιστές μαστίγωναν με ηλεκτροφόρα καλώδια παιδιά Κούρδων

Οι τζιχαντιστές μαστίγωναν με ηλεκτροφόρα καλώδια παιδιά Κούρδων

Περίπου 150 παιδιά από το Κομπάνι παρέμειναν υπό καθεστώς ομηρίας από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους - Βασανίζονταν ακόμα και όταν φώναζαν «μαμά»

Οι τζιχαντιστές μαστίγωναν με ηλεκτροφόρα καλώδια παιδιά Κούρδων
Θύματα της αγριότητας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έπεσαν ακόμα και παιδιά στη συριακή πόλη Κομπάνι, σύμφωνα με το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.

Όπως αναφέρει έκθεση της οργάνωσης, περίπου 150 παιδιά απήχθησαν από εξτρεμιστές τον περασμένο Μάιο και βασανίστηκαν άγρια όσο κρατούνταν όμηροι.

Την αποκάλυψη έκαναν τέσσερα παιδιά ηλικίας 14-16 ετών που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους βασανιστές τους και να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μαρτυρίες τους οι μαχητές του ΙΚ τους κακοποίησαν, τους υποχρέωσαν να παρακολουθήσουν βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων, ενώ τους μαστίγωναν με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σαν να μην έφτανε ο ανατριχιαστικός τρόπος βασανισμού, οι τζιχαντιστές έδεσαν τα χέρια ενός 15χρονου με τα πόδια του πίσω από την πλάτη του και τον άφησαν κατ’αυτό τον τρόπο για πολλές ώρες, επειδή από το φόβο του φώναξε «μαμά». Όπως είπαν οι εξτρεμιστές, το αγόρι δεν θα έπρεπε να επικαλείται τη μητέρα του, αλλά τον Αλλάχ.

Πέραν αυτού, όλα τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, αφού προηγουμένως είχαν αποστηθίσει αποσπάσματα του Κορανίου.

«Όσοι δε συμμορφώνονταν με το πρόγραμμα, έπεφταν θύματα ξυλοδαρμού. Μας χτυπούσαν με ένα πράσινο λάστιχο ή με ηλεκτροφόρα καλώδια. Επιπλέον, μας χτυπούσαν τα πέλματα των ποδιών μας», είπε ένα από τα παιδιά που βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία.

«Κάποιες φορές έβρισκαν δικαιολογία για να μας χτυπήσουν δίχως λόγο. Μας έβαζαν να μάθουμε αποσπάσματα του Κορανίου και μας χτυπούσαν αν δε μπορούσαμε να τα αποστηθίσουμε», πρόσθεσε το αγόρι.

«Από την αρχή της συριακής επανάστασης, τα παιδιά έχουν υποφέρει τη φρίκη της φυλάκισης και των βασανιστηρίων, πρώτα από την κυβέρνηση Άσαντ και τώρα από το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει ο Φρεντ Άμπρααμς, ειδικός σύμβουλος για τα δικαιώματα των παιδιών για το Human Rights Watch.

«Αυτά τα στοιχεία βασανιστηρίων και κακοποίησης παιδιών από το ΙΚ επιβεβαιώνει για ποιο λόγο κανείς δεν πρέπει να υποστηρίζει αυτή την εγκληματική οργάνωση», προσθέτει ο σύμβουλος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης