BBC: Τα έντομα έφτασαν στο ευρωπαϊκό τραπέζι!

BBC: Τα έντομα έφτασαν στο ευρωπαϊκό τραπέζι!

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία προωθεί μία σειρά προϊόντων από βρώσιμα έντομα - Στόχος; Να μην εξαντληθούν τα παγκόσμια διατροφικά αποθέματα

BBC: Τα έντομα έφτασαν στο ευρωπαϊκό τραπέζι!
Τα έντομα έφτασαν στο ευρωπαϊκό τραπέζι! Σύμφωνα με το BBC, μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία προωθεί μία σειρά προϊόντων από βρώσιμα έντομα. 
   
Κάνοντας μία επιτόπια έρευνα, το βρετανικό δίκτυο BBC έστειλε την ανταποκρίτριά του, Άννα Χόλγκαν, στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας , η οποία επισκέφτηκε ένα από τα καταστήματα σούπερ μάρκετ της εταιρείας «Jumbo» για να δει από κοντά τα νέα προϊόντα που προκαλούν - αν μη τι άλλο! τον ουρανίσκο των καταναλωτών. 
 
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η ολλανδική εταιρεία σούπερ μάρκετ Jumbo θέλει να δώσει μία εναλλακτική πρόταση στους καταναλωτές που επιθυμούν να αποφύγουν το κρέας ή το ψάρι. 
 
Κλείσιμο
«Με τα νέα αυτά προϊόντα προσφέρουμε στους καταναλωτές μία υγιή εναλλακτική πρόταση πέραν της κατανάλωσης κρέατος ή ψαριού. Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε κάτι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σχετικά με τα  διατροφικά αποθέματα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. 

Το 2010, ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Ολλανδίας , Γκέρντα Βέρμπουνγκ, έφαγε on camera, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δημοσιογράφων, ένα σάντουιτς από έντομα και, όπως είχε δηλώσει τότε, η γεύση του ήταν υπέροχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) προωθεί τα τελευταία χρόνια την κατανάλωση των βρώσιμων εντόμων με στόχο να μην εξαντληθούν τα παγκόσμια διατροφικά αποθέματα.

O FAO ενθαρρύνει το καταναλωτικό κοινό να βάλει στο πιάτο του τροφές, όπως σκαθάρια, κάμπιες, ακρίδες, ταραντούλες και μυρμήγκια.

«Όχι μόνο τα έντομα μπορούν να ταΐσουν τον πλανήτη, αλλά μπορούν να απογειώσουν τη γεύση στην κουζίνα μας», υποστηρίζουν αξιωματούχοι του FAO, επισημαίνοντας ότι, υπάρχουν περίπου 1.500 είδη βρώσιμων εντόμων σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης