«Φύγε Ολάντ», λέει το 71% των Γάλλων

«Φύγε Ολάντ», λέει το 71% των Γάλλων

Επεισοδιακές διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο σε διάφορες πόλεις της χώρας

«Φύγε Ολάντ», λέει το 71% των Γάλλων
Το 71% των Γάλλων ζητά από τον Φρανσουά Ολάντ να παραδώσει τώρα τα ηνία της χώρας στον Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο σε διάφορες πόλεις της χώρας με τους πολίτες να διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και τις αρχές να προβαίνουν σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Odoxa" έδειξε ότι, επτά στους Γάλλους επιθυμούν τον Μανουέλ Βαλς για πρόεδρο της χώρας . Ο Γάλλος πρωθυπουργός είναι αρεστός ακόμα και στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα προσθέτοντας ότι, η πολιτική του σοσιαλιστή προέδρου έχει αποτύχει παταγωδώς αν και βρίσκεται στη μέση της προεδρικής του θητείας. Αντιθέτως, ο Μανουελ Βαλς εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες ακόμα και στα στελέχη του Συντηρητικού Μετώπου (UMP).

Tα διόλου ενθαρρυντικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τον ένοικο των Ηλυσίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τις επεισοδιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε μεγάλες γαλλικές πόλεις στη μνήμη του νεαρού οικολόγου διαδηλωτή , Ρεμί Φρες, ο οποίος έχασε τη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την κατασκευή ενός φράγματος. Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου σε Νάντη και Τουλούζη, ένταση επικράτησε χτες στο Παρίσι, όπου έγινε χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών από την αστυνομία, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 συλλήψεις.
Κλείσιμο

Ο Ρεμί Φρες έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη χειροβομβίδας της χωροφυλακής στην πλάτη του. Είναι ο πρώτος σε διαδήλωση που καταστέλλεται από την αστυνομία στη μητροπολιτική Γαλλία από το 1986, και προκάλεσε σοκ στη χώρα και σύγχυση στην κυβέρνηση. Οι διαδηλώσεις στη μνήμη του νεαρού οικολόγου έχουν εξελιχθεί σε «κατηγορώ» κατά της αστυνομικής βίας ενώ η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι "παγώνει" η ανέγερση του φράγματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης