Τζιχαντιστές κατέλαβαν το κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ στη Χομς

Τζιχαντιστές κατέλαβαν το κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ στη Χομς

Πρόκειται για το δεύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές μέσα σε μία εβδομάδα

Τζιχαντιστές κατέλαβαν το κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ στη Χομς
Τουλάχιστον 322 μέλη της ίδιας σουνιτικής φυλής- ανάμεσά τους και παιδιά- σφαγιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βαγδάτης την ώρα που στη Συρία, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κοίτασμα φυσικού αερίου στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας. Πρόκειται για το δεύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που καταλαμβάνεται από την οργάνωση σε διάστημα μιας εβδομάδας έπειτα από μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η σκληροπυρηνική σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση ανάρτησε 18 φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη σημαία της να κυματίζει στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ και να έχει κατασχέσει οχήματα και οπλισμό, σύμφωνα με τη SITE, την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή λόγω των περιορισμών ασφαλείας. Μέχρι στιγμής, το Ισλαμικό Κράτος κατέχει πλέον το ένα τρίτο της Συρίας καθώς και εκτάσεις του Ιράκ και έχει ανακηρύξει χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό του.

Στο Ιράκ , η κυβέρνηση έδωσε λεπτομέρειες για το σφαγιασμό εκατοντάδων μελών της σουνιτικής φυλής Αλ Μπου Νιμρ. Οι μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους" τους έδεσαν πισθάγκωνα, τους έστησαν στη σειρά και εν συνεχεία τους εκτέλεσαν δημόσια έναν-έναν. Τα μέλη της σουνιτικής φυλής "Αλ-Μπου Νιμρ" στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ θεωρούνται η μεγαλύτερη απειλή για τους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους για την εξόντωσή τους.

Στην δυτική επαρχία του Ιράκ, Άνμπαρ, ανώτατοι αξιωματούχοι της σουνιτικής φυλής Αλ-Μπου Νιμρ δήλωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι εκτελέστηκαν μαζικά χτες από τους τζιχαντιστές. Οι νέες σκηνές φρίκης ήρθαν ως προειδοποίηση από τους τζιχαντιστές για το τίμημα που θα πληρώσουν όσοι δεν σκύψουν το κεφάλι.Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι πολλά μέλη της φυλής διέφυγαν στο χωριό από την κοντινή πόλη Χιτ, η οποία έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον περασμένο μήνα.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρει το Reuters, η φυλή "Αλ-Μπου Νιμρ" έχει συμπαραταχθεί με την κυβέρνηση της Βαγδάτης στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Άνμπαρ, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας έχει καταληφθεί από τους τζιχαντιστές.

Δεκάδες μέλη της φυλής βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους την προηγούμενη εβδομάδα .Την ίδια ώρα, η υπό τους σιίτες κυβέρνηση που συγκροτήθηκε πρόσφατα στο Ιράκ, επιχειρεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των σουνιτικών φυλών, την οποία τόσο η Βαγδάτη όσο και οι ΗΠΑ θεωρούν καταλυτικής σημασίας στη μάχη κατά των μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, η Βαγδάτη δεν έχει καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των φυλών να στραφούν κατά των τζιχαντιστών .Σύμφωνα με το Reuters, μόλις 5 χιλιάδες σε σύνολο 30.000 έως 40.000 μελών σουνιτικών φυλών εκτιμάται ότι στηρίζουν σήμερα την ιρακινή κυβέρνηση. Οι φυλές ζητούν από τους Ιρακινούς αξιωματούχους εγγυήσεις ότι θα τους δοθεί σημαντικός βαθμός αυτονομίας στις περιοχές τους και θα έχουν πραγματικό λόγο στις λήψεις αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο, μεταδίδουν διεθνείς ανταποκριτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ορισμένοι σουνίτες στην επαρχία Άνμπαρ στήριξαν τους ισλαμιστές όταν κατέλαβαν τη Φαλούτζα και τμήματα του Ραμάντι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης