«Δειλός» και «κότα» ο Νετανιάχου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους

«Δειλός» και «κότα» ο Νετανιάχου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους

«Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προστατευτεί από την πολιτική ήττα», αναφέρουν μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα

 

«Δειλός» και «κότα» ο Νετανιάχου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους

Επιδεινώνεται η κρίση στη σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, μετά τη φονική επιχείρηση του Τελ Αβίβ στη Λωρίδα της Γάζας; Αυτό μπορεί κανείς να διερωτηθεί από τις αποκαλύψεις που θέλουν Αμερικανούς αξιωματούχους να «στολίζουν» με κοσμητικά επίθετα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του The Atlantic, Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Ομπάμα, φέρεται να χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «κότα» και «δειλό».

Κλείσιμο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκόλντμπεργκ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σύμφωνα με τον αξιωματούχο είναι «ο ξένος ηγέτης που ενοχλεί περισσότερο τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ». Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αξιωματούχος φέρεται να είπε: «Αυτό που συμβαίνει με τον Μπιμπί (χαϊδευτικά ο Μπένιαμιν Νετανιάχου) είναι ότι είναι κότα».

Βέβαια, την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «το καλό είναι πως ο Νετανιάχου φοβάται να ξεκινήσει πόλεμο. Το κακό είναι ότι δε θα κάνει τίποτα για να συμβιβαστεί με τους Παλαιστινίους ή με τις αραβικές σουνιτικές χώρες. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προστατευτεί από την πολιτική ήττα».

Ο Γκόλντμπεργκ από την άλλη επικαλείται έναν ακόμα αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο ο Νετανιάχου είναι «δειλός» σχετικά με το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν πιστεύει τον Νετανιάχου ότι θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Είναι πολύ αργά για εκείνον να κάνει το οτιδήποτε. Πριν δύο ή τρία χρόνια θα είχε την ευκαιρία. Αλλά τελευταία δεν είναι ικανός να τραβήξει τη σκανδάλη. Είναι πολύ αργά», φέρεται να είπε μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η αίσθηση είναι ότι ο Μπιμπί μπλοφάρει».

Έπειτα από τις αποκαλύψεις, πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο του Νετανιάχου απάντησαν λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των Ισραηλινών πολιτών.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη ομιλία του στο ισραηλινό κοινοβούλιο δήλωσε: «Μου ασκούν επίθεση γιατί υπερασπίζομαι το κράτος του Ισραήλ. Παρά τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τη χώρα μας. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους πολίτες του Ισραήλ».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης