Πάνω από εκατό φορές παρενόχλησαν αυτή τη γυναίκα μέσα σε 10 ώρες!

Πάνω από εκατό φορές παρενόχλησαν αυτή τη γυναίκα μέσα σε 10 ώρες!

Το κίνημα Hollaback απευθύνεται σε 26 χώρες και 79 μεγάλες πόλεις στον πλανήτη προσπαθώντας να εμποδίσει την παρενόχληση που υφίστανται στους δρόμους οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Πάνω από εκατό φορές παρενόχλησαν αυτή τη γυναίκα μέσα σε 10 ώρες!
Εκτός από την γνωστή σεξουαλική παρενόχληση, υπάρχει και μια άλλης μορφής παρενόχληση, αυτή που γίνεται μέσα στους δρόμους (street harassment), ειδικότερα στις μεγαλουπόλεις και που παρουσιάζεται με πολλά πρόσωπα, όπως είναι η λεκτική παρενόχληση, η ρατσιστική, η ομοφοβική.

Τα θύματα της παρενόχλησης στον δρόμο είναι συνήθως άτομα που ανήκουν σε «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, τα παιδιά, τα έγχρωμα άτομα ή τα άτομα που ανήκουν στην λεσβιακή και ομοφυλοφιλική κοινότητα (LGBTQ). Η παρενόχληση στους δρόμους μπορεί να αρχίζει με ένα αθώο σφύριγμα, να είναι λεκτική και να καταλήγει σε βίαιη επίθεση.

Το διεθνές κίνημα Hollaback δραστηριοποιείται ενάντια στην παρενόχληση στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να καταδείξει την σοβαρότητα και την έκταση αυτής της παρενόχλησης.

Το βίντεο γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη με την εθελοντική συμμετοχή της ηθοποιού Shoshana B. Roberts και του αρθρογράφου της Washington Times, Rob Bliss, του οποίου η κοπέλα είχε πέσει θύμα παρενόχλησης πολλές φορές.

Η εθελόντρια ηθοποιός περπάτησε επί δέκα ώρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης, φέροντας μικρόφωνα επάνω της, ενώ ο Biss, προχωρούσε μπροστά της με μια κάμερα κρυμμένη στο σακίδιό του.
Κλείσιμο



Για δέκα ολόκληρες ώρες που είχε διάρκεια το «πείραμα» των δύο εθελοντών η ηθοποιός δέχτηκε πάνω από εκατό περιπτώσεις παρενόχλησης. Η γυναίκα μετά το τέλος του γυρίσματος δήλωσε: «Με παρενοχλούσαν και όταν γελούσα και όταν δεν γελούσα, με παρενοχλούσαν άντρες λευκοί και μαύροι και Λατίνοι. Δεν περνά ούτε μια μέρα που να μη βιώνω την παρενόχληση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης