Κέρι: Προφανώς τρομοκρατική πράξη η επίθεση στο κοινοβούλιο της Οτάβα

Κέρι: Προφανώς τρομοκρατική πράξη η επίθεση στο κοινοβούλιο της Οτάβα

Πρώτη επίσκεψη του Αμερικανού υπ. Εξωτερικών στην Οτάβα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του - Στην ατζέντα η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα της αντικατασκοπείας

Κέρι: Προφανώς τρομοκρατική πράξη η επίθεση στο κοινοβούλιο της Οτάβα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση στο κοινοβούλιο του Καναδά την περασμένη εβδομάδα ήταν προφανώς μία τρομοκρατική πράξη.

"Προφανώς οποιοσδήποτε πάει με προμελετημένο τρόπο και οπλισμένος να επιτεθεί εναντίον κάποιου ένστολου και μετά εισέλθει στο κοινοβούλιο διαπράττει, με κριτήρια της κοινής λογικής, μία τρομοκρατική πράξη", δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες στην Οτάβα με τον καναδό ομόλογό του Τζον Μπάιρντ.

Ο Κέρι επισκέφθηκε τον Καναδά και συγκεκριμένα την Οτάβα για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών τον περασμένο χρόνο για να εκφράσει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ και να συζητήσει ζητήματα ασφαλείας ύστερα από την επίθεση εναντίον του καναδικού κοινοβουλίου που βρίσκεται στην πόλη αυτή την περασμένη Τετάρτη κατά την οποία σκοτώθηκε ένας στρατιώτης, αλλά και τον φόνο ενός στρατιωτικού στο Κεμπέκ στις 20 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Ο Κέρι είπε ακόμη ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ θα εργαστούν για την ενίσχυση των στενών δεσμών τους ασφαλείας, περιλαμβανομένης της ασφάλειας των συνόρων και της ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα της αντικατασκοπείας.

"Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων, όχι με την έννοια του ότι δεν έγιναν πράγματα ή ότι υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που δεν μοιραστήκαμε ή δεν γνωρίζαμε, αλλά μάλλον για να καταστήσουμε σαφές ότι θα γίνουν τα πάντα και θα επανεξεταστεί κάθε πολιτική γιατί η υποχρέωσή μας προφανώς και είναι η προστασία των πολιτών μας", είπε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες μέρες και μήνες οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε "κάποιες βελτιώσεις, κάποιες αλλαγές, κάποιες προσθήκες που θα προωθήσουν περισσότερο την ασφάλεια που έχουμε σήμερα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης