Ιράν: Το σπαρακτικό γράμμα της 26χρονης που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τον βιαστή της στη μητέρα της

Ιράν: Το σπαρακτικό γράμμα της 26χρονης που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τον βιαστή της στη μητέρα της

«Μην κλάψεις, μην φορέσεις μαύρα. Θα δικαιωθώ στο δικαστήριο του Θεού», έγραψε στη μητέρα της η Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί που εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού

Ιράν: Το σπαρακτικό γράμμα της 26χρονης που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τον βιαστή της στη μητέρα της
Ανατριχίλα προκαλεί τα όσα γράφει προς τη μητέρα της η 26χρονη Ιρανή Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί που εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού για την δολοφονία του φερόμενου ως βιαστή της.

Στην τελευταία επιστολή που κατάφερε να στείλει στη μητέρα της με ημερομηνία 1η Απριλίου - την ημέρα, δηλάδη, που έμαθε ότι θα εκτελεστεί - η Ρεϊχανέχ της ζητά να μην κλαίει για την ίδια, της λέει να μην κλαίει πάνω από τον τάφο της και υποστηρίζει ότι θα δικαιωθεί στο δικαστήριο του Θεού όπου θα προσάγει όλους όσοι την οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

«Αγαπημένη μου Σολέ μην κλαις γι' αυτό που θα ακούσεις. Ο κόσμος αυτός δεν μας αγαπούσε - δεν ήθελε να προχωρήσεη η μοίρα μου. Στο δικαστήριο του Θεού θα προσαγάγω τους αστυνομικούς... και όλους αυτούς που λόγω της άγνοιας ή των ψεμάτων που είπαν με αδίκησαν, καταπάτησαν τα δικαιώματά μου και δεν έδωσαν καμία σημασία στο γεγονός ότι ορισμένες φορές αυτό που φαίνεται ως πραγματικό είναι διαφορετικό από την πραγματικότητα».

Κλείσιμο
Αναφερόμενη στα όσα έγιναν το βράδυ του 2007 όταν και σκοτώθηκε ο Μορτεζά Αμπντολαλί Σαρμπαντί, ένας πρώην υπάλληλος του ιρανικού υπουργείου Αντικατασκοπείας, για τον οποίο η 26χρονη υποστήριζε ότι επιχείρησε να τη βιάσει, γράφει στη μητέρα της: «Το κορμί εκείνη την ημέρα θα είχε πεταχθεί σε κάποια γωνιά της πόλης και κάποιος ιατροδικαστής θα σε ενημέρωνε γι' αυτό και θα σου έλεγε κιόλας ότι είχα πέσει θύμα βιασμού».

Η μητέρα της 26χρονης κατάφερε έκτοτε να δει μόνο μια φορά την κόρη της και αυτή για μια ώρα, την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν την εκτέλεσή της. Η νεαρή Ιρανή ζήτησε από τη μητέρα της να δωρίσει τα όργανά της μετά την εκτέλεση: «Σου λέω από τα βάθη της καρδιάς μοου ότι δεν θέλω να έχω έναν τάφο για μένα για να έρχεσαι και να θρηνείς. Δεν θέλω να φορέσεις μαύρα για μένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης