Ουκρανία: Νεκροί δύο στρατιώτες σε μάχες με φιλορώσους

Ουκρανία: Νεκροί δύο στρατιώτες σε μάχες με φιλορώσους

Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή και ο δεύτερος σκοτώθηκε από την έκρηξη ενός όλμου

Ουκρανία: Νεκροί δύο στρατιώτες σε μάχες με φιλορώσους
Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που συνεχίσθηκαν την επομένη μιας σειράς συναντήσεων ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο ένας από τους στρατιώτες έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή ενώ βρισκόταν σε ένα σημείο ελέγχου σε έναν δρόμο και ο δεύτερος σκοτώθηκε από την έκρηξη ενός όλμου, σύμφωνα με τον Βολόντιμιρ Πόλιοβι, έναν εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού. Άλλοι τρεις στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στο Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν σήμερα πυρά πυροβολικού στην περιοχή του αεροδρομίου, μια από τις σημαντικότερες εστίες έντασης στη γραμμή του μετώπου.

Κλείσιμο
Ο Πόλιοβι δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός απώθησε δύο επιθέσεις φιλορώσων ανταρτών οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό.

Οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.700 ανθρώπους από τον Απρίλιο και συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από την 5η Σεπτεμβρίου — η οποία παραβιάζεται καθημερινά.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες χθες στο Μιλάνο δεν επετεύχθη αξιοσημείωτη πρόοδος σε ότι αφορά την ειρηνευτική διαδικασία, παρά το ότι υπήρξε συμφωνία για κάποια σημεία, όπως η επιτήρηση των συνόρων από τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Υπήρξε ακόμη προσέγγιση των θέσεων των δύο ηγετών σε ό,τι αφορά τη διένεξη για το αέριο ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα, χωρίς να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό θα συνεχισθούν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Οοι Ευρωπαίοι ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν στην επανάληψη των παραδόσεων ρωσικού αερίου στην Ουκρανία, καθώς φοβούνται ότι η διμερής σύγκρουση για το θέμα αυτό ενδέχεται να πλήξει τις δικές τους προμήθειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης