Φάρατζ προς Σουλτς: Έταξες στη Λετονή αξιώματα και μου διέλυσες την ομάδα

Φάρατζ προς Σουλτς: Έταξες στη Λετονή αξιώματα και μου διέλυσες την ομάδα

Μετά την αποχώρηση της Ιβέτα Γκριγκούλε από τους ευρωσκεπτικιστές, η ομάδα δεν υφίσταται πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο - Χρήματα και συμμετοχή στις επιτροπές χάνουν Φάρατζ και Γκρίλο

Φάρατζ προς Σουλτς: Έταξες στη Λετονή αξιώματα και μου διέλυσες την ομάδα
Δριμύ κατηγορώ του σταρ του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ, κατά του Μάρτιν Σουλτς τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την διάλυση της συμμαχίας του στην ευρωβουλή. Για τον Φάρατζ, ο πρόεδρος της ευρωβουλής  δελέασε τη Λετονή ευρωβουλευτή, Ιβέτα Γκριγκούλε, με άλλο, μεγάλο αξίωμα και για το λόγο αυτό, η ίδια αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα του Βρετανού ευρωσκεπτικιστή.

Η κοινοβουλευτική συμμαχία υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, η Γκριγκούλε παραιτήθηκε υπό την πίεση του Μάρτιν Σουλτς (από το Σοσιαλιστικό Κόμμα), με αντάλλαγμα τη θέση της προέδρου της επιτροπής της Ευρωβουλής για τις σχέσεις με το Καζακστάν και χώρες της κεντρικής Ασίας. 

Το γραφείο του προέδρου της Ευρωβουλής κατηγορεί τον Φάρατζ για παιδιάστικη αντίδραση επισημαίνοντας πως η παραίτηση της Λετονής, Ιβέτα Γκριγκούλε δείχνει πως οι ευρωσκεπτικιστές διαλύονται. 


Κλείσιμο
Η Λετονή ευρωβουλευτής Ιβέτα Γκριγκούλε, η αποχώρηση της οποίας προκάλεσε την διάλυση της ευρωομάδας των Φάρατζ-Γκρίλο

Για τον σχηματισμό ευρωομάδας απαιτούνται ευρωβουλευτές τουλάχιστον επτά χωρών και η αποχώρηση της εκπροσώπου της Λετονίας άφησε την ομάδα του Φάρατζ και του Ιταλού, Μπέπε Γκρίλο, με εκπροσώπους μόνο της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας και της Σουηδίας. Μετά την εξέλιξη αυτή, τα κόμματα της υπό διάλυση ευρωσκεπτικιστικής ευρωομάδας χάνουν χρηματοδότηση αλλά και θέσεις σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η γυναίκα που "διέλυσε" την ομάδα του Φάρατζ στην ευρωβουλή γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964 . Εξελέγη στο ευρωκοινοβούλιο του 2012 ως η μόνη ευρωβουλευτής της Ένωσης Πρασίνων και Αγροτών. 
 
Ο Νάιτζελ Φάρατζ έσπευσε να κατηγορήσει τον Σουλτς ότι δελέασε με αξίωμα την Λετονή ευρωβουλευτή, τη μοναδική στην ομάδα του από τη Ρίγα. Με την αποχώρηση της Γκριγκούλε, η ομάδα των Φάρατζ- Γκρίλο έμεινε μόνο με έξι χώρες και άρα, χωρίς δικαίωμα να υπάρχει αλλά και να παίρνει χρηματοδότηση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης