Νεπάλ: Τουλάχιστον 29 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από την χιονοθύελλα

Νεπάλ: Τουλάχιστον 29 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από την χιονοθύελλα

Μεταξύ των νεκρών είναι ξένοι ορειβάτες αλλά και Νεπαλέζοι οδηγοί, ενώ τα συνεργεία διάσωσης εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί

Νεπάλ: Τουλάχιστον 29 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από την χιονοθύελλα
Τουλάχιστον 29 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε χθες, Τετάρτη, την οροσειρά των Ιμαλαΐων στην πλευρά του Νεπάλ.

Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», πρόκειται για το μεγαλύτερο ορειβατικό δυστύχημα στην περιοχή.

Μεταξύ των νεκρών είναι ξένοι ορειβάτες αλλά και Νεπαλέζοι οδηγοί, ενώ τα συνεργεία διάσωσης εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Οι διασώστες εντόπισαν τις σορούς στη γνωστή ορειβατική διαδρομή Αναπούρνα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μουστάνγκ αλλά και στη γειτονική Μανάνγκ, όπως δήλωσε ο Γιάνες Ράι, αξιωματικός της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Στείλαμε ελικόπτερα σε μια επιχείρηση εντοπισμού τους αλλά δεν έχουμε κανένα σημάδι τους, υποθέτουμε ότι είναι νεκροί», υποστήριξε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως 43 άνθρωποι διασώθηκαν κι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο στο Κατμαντού, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 20.
Κλείσιμο

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Νεπάλ, δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Λόγω της κακοκαιρίας που οφείλεται στον κυκλώνα Χουντχούντ δεν λειτουργούν τα δίκτυα, όπως υποστηρίζει ο Γκόπαλ Μπάμπου Σρέσθα, ταμίας της Ένωσης Πεζοπορίας του Νεπάλ.

Όπως αναφέρει το CNN, xιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή Αναπούρνα κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, «την καταλληλότερη εποχή για πεζοπορία και ορειβασία στην οροσειρά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης