Γάζα: Ο Μπαν Κι Μουν στα τούνελ της Χαμάς

Γάζα: Ο Μπαν Κι Μουν στα τούνελ της Χαμάς

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στα δαιδαλώδη μονοπάτια της ισλαμιστικής οργάνωσης - Έκκληση για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ

Γάζα: Ο Μπαν Κι Μουν στα τούνελ της Χαμάς

Τα τούνελ της Χαμάς είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, όπου περιηγήθηκε με αξιωματικό των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ.

Ο Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε τη Λωρίδα της Γάζας, όπου όπως είπε η κατάσταση είναι «απερίγραπτη» και δήλωσε «σοκαρισμένος» από τα τούνελ που βρίσκονται κάτω από το έδαφος της Γάζας και οδηγούν στα σύνορα του Ισραήλ.


Κλείσιμο

«Σοκαρίστηκα από τα τούνελ που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για να παρεισφρήσουν. Κανείς δεν πρέπει να ζει υπό διαρκή απειλή και φόβο από πυραύλους και υπόγεια τούνελ», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν, ο οποίος κάλεσε τις δύο πλευρές να συνομιλήσουν ώστε να υπάρξει «αρμονία» στην περιοχή.

«Ζήτησα από τους ηγέτες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ να συνομιλήσουν και να αρχίσουν και πάλι οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για δύο πλευρές να απολαύσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την αρμονία», επισήμανε ο Μπαν Κι Μουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης