Ιταλία: Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Ρέντσι

Ιταλία: Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Ρέντσι

Ανακοίνωσε και περικοπές 16 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες

Ιταλία: Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Ρέντσι
Φοροελαφρύνσεις συνολικού ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στους ιταλούς βιομήχανους.

Παράλληλα, μιλώντας στα μέλη της ένωσης ιταλικών βιομηχανιών Confindustria, ο Ρέντσι προανήγγειλε ότι με το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα αύριο, θα περικοπούν 16 δισεκατομμύρια ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνολική φοροελάφρυνση που έχει αποφασιστεί στην νεότερη ιστορία της Ιταλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Κλείσιμο
Ο Ρέντσι εξήγησε ακόμη ότι η Ιταλία θα παραμείνει στο 2,9%, σε ότι αφορά την σχέση του δημοσίου ελλείμματος προς το ΑΕΠ της. Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση για να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να χρησιμοποιήσει 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής και για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά την φοροελάφρυνση της τάξης των 80 ευρώ τον μήνα, η οποία αφορούσε φέτος τους υπαλλήλους το μεικτό ετήσιο εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ, ο Ματτέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα ισχύσει και το επόμενο έτος.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης την πρόθεσή του να εγκρίνει μέτρο βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσλαμβάνονται για τους πρώτους 36 μήνες χωρίς ο εργοδότης να υποχρεούται να καταβάλει ένσημα. Tο αντίστοιχο ποσό θα καλύπτεται από το ιταλικό κράτος.

Σχολιαστές στην Ρώμη αναφέρουν ότι αναμένεται η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά την απόφαση της Ιταλίας να μην προχωρήσει φέτος, αλλά ούτε και επόμενο έτος, σε μείωση της σχέσης ελλείμματος - ΑΕΠ για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην μείωση των φόρων και στην εξασφάλιση πόρων για την στήριξη των ανέργων.

Πηγές της ιταλικής πρωθυπουργίας άφησαν τέλος να διαρρεύσει ότι, αν οι Βρυξέλλες εκφράσουν σοβαρές αντιρρήσεις, υπάρχει η πιθανότητα επανακαθορισμού μεγάλου μέρους του σχεδίου προϋπολογισμού της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης