Διεθνής Αμνηστία: Κατηγορεί τζιχαντιστές αλλά και σιίτες για εγκλήματα πολέμου

Διεθνής Αμνηστία: Κατηγορεί τζιχαντιστές αλλά και σιίτες για εγκλήματα πολέμου

Η έκθεση της οργάνωσης περιγράφει τη φρικαλεότητα του πολέμου και επικαλείται αποτρόπαιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα των φρικτών εγκλημάτων και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές – Τζιχαντιστές: Επικαλούνται τη «σαρία» για τις πράξεις τους

Διεθνής Αμνηστία: Κατηγορεί τζιχαντιστές αλλά και σιίτες για εγκλήματα πολέμου
Ακόμα και εγκλήματα πολέμου καταλογίζει η Διεθνής Αμνηστία στις ένοπλες σιιτικές ομάδες στο Ιράκ, που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών. Σε έκθεσή της, η οργάνωση κατηγορεί σιιτικές ομάδες, εντός του Ιράκ, ότι προχωρούν συστηματικά σε απαγωγές και τυφλές εκτελέσεις με θύματα σουνίτες.

Με την επέλαση της σουνιτικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος" στο τμήμα του Ιράκ μεταξύ της Βαγδάτης και των κουρδικών θυλάκων στο βορρά, οι σιίτες τάχθηκαν στο πλευρό του σχετικά αδύναμου ιρακινού στρατού και των Κούρδων για να πολεμήσουν τον έναν και μοναδικό κοινό εχθρό: τους τζιχαντιστές.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ότι έχουν προχωρήσει σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμα και σε φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα πολέμου!

Κλείσιμο
Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη την ιρακινή κυβέρνηση για την δραστηριότητα των δύο αντιμαχόμενων ομάδων. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει καταγράψει αρκετά περιστατικά με απαγωγές και δολοφονίες σουνιτών από τις ομάδες πολιτοφυλακής, που ζητούν και λαμβάνουν υπέρογκα ποσά ως λύτρα από τις οικογένειες των απαχθέντων.

Η οργάνωση υποστηρίζει ακόμα πως έχει στην κατοχή της φωτογραφίες από πτώματα ανθρώπων πυροβολημένα στο κεφάλι και δεμένα πισθάγκωνα, οι οποίες υποδεικνύουν ότι οι εκτελέσεις γίνονται με συστηματικό τρόπο. Η έκθεσή της έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση-παραδοχή των τζιχαντιστών ότι αναβιώνουν τη δουλεία στη Μέση Ανατολή του 21ου αιώνα! Συγκεκριμένα, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδέχονται και μάλιστα επαίρονται ότι πωλούν ως σκλάβες γυναίκες Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ και τα χρήματα αυτά πάνε στο ταμείο της οργάνωσης. Οι ίδιοι επικαλούνται τη "σαρία", βάσει της οποίας, όπως επισημαίνουν οι Τζιχαντιστές, επιβάλλεται η εκπόρνευση των γυναικών των άπιστων.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, o πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να κάνει έναν απολογισμό των αμερικανικών επιθέσεων κατά των τζιχαντιστών διαβεβαιώνοντας τους συμπολίτες του αλλά και την διεθνή κοινότητα ότι η Ουάσινγκτον είναι προσηλωμένη στο σχέδιο της να εξοντώσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης