Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Ενας νεκρός

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Ενας νεκρός

Ηρθη η προειδοποίηση για επικίνδυνο τσουνάμι - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές - Οι Αρχές συμβουλεύουν τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα


Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Ενας νεκρός
Σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:51 (21:51 τοπική ώρα) σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο. 

Στη γειτονική Νικαράγουα, το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο κόλπο της Φονσέκα, ανάμεσα στη Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ και σε βάθος 24 χιλιομέτρων. Από την πλευρά του το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ εκτιμά το εστιακό βάθος στα 70 χιλιόμετρα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για «επικίνδυνα» και «δυνατά» κύματα τσουνάμι κατά μήκος των ακτών της Νικαράγουα, της Ονδούρα και του Ελ Σαλβαδόρ, ωστόσο στη συνέχεια την απέσυρε. 
Εντούτοις, σημειώνει πως ενδέχεται να προκύψουν σημαντικές διακυμάνσεις στη στάθμη της θάλασσας. 

Ο δήμαρχος της πόλης Σαν Μιγκέλ στο Ελ Σαλβαδόρ, δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν μια κολόνα ηλεκτρισμού έπεσε πάνω του. 
Κλείσιμο





Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές μετά τον σεισμό μεγέθους 7,4 Ρίχτερ. Συμβουλεύουν πάραυτα τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα.



Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περιφέρειες του Σαν Μιγκέλ και του Ουσουλουτάν.

Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε ορισμένες συνοικίες της Μανάγκουα.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Ονδούρα και την Κόστα Ρίκα. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης