Βραζιλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στηρίζει τον Αέσιο Νέβες για την προεδρία

Βραζιλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στηρίζει τον Αέσιο Νέβες για την προεδρία

Ο δεύτερος γύρο των προεδρικών εκλογών θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου

Βραζιλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στηρίζει τον Αέσιο Νέβες για την προεδρία
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας αποφάσισε να στηρίξει τον τεχνοκράτη γερουσιαστή Αέσιο Νέβες εναντίον της νυν προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του κόμματος. Το συγκεκριμένο κόμμα με υποψήφια τη Μαρίνα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής ήταν ο μεγάλος χαμένος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών

Η εκτελεστική επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της στήριξης του Αέσιο Νέβες. Συγκεκριμένα, από τα 29 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τα 21 ψήφισαν υπέρ του Νέβες και ένα υπέρ της Ρούσεφ. Επτά ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια.

Η απόφαση αυτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος αυξάνει την πιθανότητα ένα μεγάλο κομμάτι των 22 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που προτίμησαν στις εκλογές την Κυριακής τη Μαρίνα Σίλβα να μετακινηθούν προς τον Νέβες αυξάνοντας στις πιθανότητες του να νικήσει την πρόεδρο Ρούσεφ.
Κλείσιμο

Όσον αφορά στην ίδια τη Μαρίνα Σίλβα η οποία ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο της Κυριακής, αναμένεται να ταχθεί και αυτή υπέρ του Αέσιο Νέβες κατά τη διάρκεια συνάντησής της την Πέμπτη με τα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητά της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης