Σε δύο Αμερικανούς και έναν Γερμανό το Νόμπελ Χημείας

Σε δύο Αμερικανούς και έναν Γερμανό το Νόμπελ Χημείας

«Έφεραν την οπτική μικροσκοπία στην νανοδιάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της σουηδικής ακαδημίας

Με το βραβείο Νόμπελ Χημείας 2014 τιμήθηκαν οι Αμερικανοί Ερικ Μπέτζιγκ και Ουίλιαμ Μόρνερ και ο Γερμανός Στέφαν Χελ, για την ανάπτυξη της μικροσκοπίας φθορισμού υψηλής ανάλυσης ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική Ακαδημία.

"Το καινοτόμο έργο τους έφερε την οπτική μικροσκοπία στην νανοδιάσταση", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας.

Οι εργασίες τους επιτρέπουν στους επιστήμονες "να έχουν οπτική επαφή με το εσωτερικό των τοιχωμάτων των μεμονωμένων μορίων εντός ζώντων κυττάρων".

Προηγουμένως, ήταν αδύνατη η εξέταση των ζώντων κυττάρων στις λεπτομέρειές τους. Οι τρεις επιστήμονες που βραβεύθηκαν με το Νόμπελ Χημείας 2014 ανέπτυξαν δύο μεθόδους που την επιτρέπουν, συμβάλλοντας έτσι στην κατανόηση ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ και του Χάντινγκτον.

Ο Στέφαν Χελ δήλωσε αιφνιδιασμένος και έκπληκτος. "Πρέπει να πω ότι μού χρειάστηκε λίγη ώρα για να το συνειδητοποιήσω", δήλωσε τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους και διευκρίνισε ότι η ανακάλυψή του, το μικροσκόπιο STED, συνέβαλε "στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του κυττάρου και του τι συμβαίνει όταν το κύτταρο πάσχει με κάποιον τρόπο, εάν κάποια ασθένεια εγκαθίσταται". 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

τρεχα γυρευε !

οπτική μικροσκοπία στην νανοδιάσταση??? κατι πιο αποτελεσματικο ?? κατι πιο χρησιμο ? μπαααα.

Αδυσώπητη χρεωκοπία

Διώξανε τους καλύτερους επιστήμονες για να μπουν τα τέμπελοκομματοκοπρόσκυλα με τα πλαστά πτυχία. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα εξυπνώπαιδα του πλανήτη. Αδυσώπητη χρεωκοπία! Βραβεία σκέπτεσαι.

Έλληνας "ερευνητής" (γκούχ, γκούχ)

Πάλι Αμερικάνος - και με Γερμανό μαζί να με ταράξουν ακόμα περισσότερο! Στο Ελλαδιστάν έχει τους πιο έξυπνους ανθρώπους του πλανήτη και τα καλύτερα πανεπιστήμια τσαντίρια με την καλύτερη αξιολόγηση συγγενών που υπάρχει, και ένα Νόμπελ σε επιστήμη δεν μας έχουν δώσει. Στημένα όλα είναι - μας επιβουλεύονται για πάνω από αιώνα τώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1BN2N4

Μεγαλείο ψυχής από τη Νάντια Μουράντ, η οποία συνεχίζει τον αγώνα της για τη διάσωση του λαού της - Δώρο ζωής για 400.000 Κούρδους Γεζίντι - Η συμβολική -εκτός των άλλων- διάνοιξη του δρόμου προς τις επαρχίες του Ιράκ, Dohuk και Sinjar