Φήμες για απόσυρση της υποψηφιότητας της Σλοβένας αντιπροέδρου της ΕΕ

Φήμες για απόσυρση της υποψηφιότητας της Σλοβένας αντιπροέδρου της ΕΕ

Πληροφορίες θέλουν Φιλελεύθερους και Δημοκρατικούς να ζητούν την απόσυρση της Αλένκα Μπράτουσεκ για τη θέση της Αντιπροέδρου για την Ενεργειακή Ένωση

Φήμες για απόσυρση της υποψηφιότητας της Σλοβένας αντιπροέδρου της ΕΕ
Την πρώτη απώλεια φέρεται να καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η προτεινομένη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Ένωση, η Αλένκα Μπράτουσεκ από τη Σλοβενία ενδέχεται να απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Η κ. Μπράτουσεκ η οποία δεν κατάφερε να πείσει τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εμφανιζόταν ως η πλέον πιθανή προτεινόμενη Επίτροπος της οποίας την υποψηφιότητα  θα απέρριπτε το Κοινοβούλιο. 

Ωστόσο η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών πιέζει την κ. Μπράτουσεκ να αποσύρει την παραίτησή της και να ζητήσει μια νέα ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δημοσιογραφικές πηγές όμως κοντά στο περιβάλλον της Σλοβένας προτεινόμενης Επιτρόπου υποστηρίζουν πως δεν έχει αποσύρει την υποψηφιότητά της και κατηγορούν τις δύο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες) για μικροπολιτικά παιχνίδια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης