Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να δράσει κατά του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, υποστηρίζοντας ότι οι τζιχαντιστές προβαίνουν σε θηριωδίες που δεν είχαν αποτολμήσει ούτε οι ναζί.
Ήδη η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, έκανε γνωστό ότι η χώρα θα συμμετάσχει στον συνασπισμό για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ ( όπως εξήγγειλε ο Μπαράκ Ομπάμπα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία) και αν της ζητηθεί θα λάβει μέρος σε αεροπορικές επιδρομές.
Σύμφωνα με την Μπίσοπ, σημαντικές αποφάσεις πιθανότατα να ληφθούν στις 22 Σεπτεμβρίου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Όπως υποστήριξε, η Αυστραλία πρέπει να λάβει μέρος σε τυχόν επιχειρήσεις και για την δική της ασφάλεια από στην ένοπλη σύρραξη λαμβάνουν μέρος και τζιχαντιστές που είναι αυστραλοί πολίτες.
Το Plastic Free Greece πέρασε και από την Πλαζ του ΕΟΤ στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, με έναν παράκτιο καθαρισμό από τους ακούραστους εθελοντές που άφησε πεντακάθαρη αυτήν την υπέροχη αστική παραλία, στις 18 Μαΐου.
Η εταιρεία προσανατολίζεται σταθερά προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενσωματώνοντας το περιβάλλον και την κοινωνία στον πυρήνα της στρατηγικής της μέσω ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας.