Βολιβία: Αναγνωρίζει την παιδική εργασία από τα 10 έτη η κυβέρνηση

Βολιβία: Αναγνωρίζει την παιδική εργασία από τα 10 έτη η κυβέρνηση

Μέχρι τώρα η νόμιμη ηλικία ήταν τα 14 έτη - Προϋπόθεση της εργασίας για όλα τα παιδιά είναι να παρακολουθούν το σχολείο

Βολιβία: Αναγνωρίζει την παιδική εργασία από τα 10 έτη η κυβέρνηση
Ετοιμάζεται να μειώσει το νόμιμο όριο παιδικής εργασίας στην ηλικία των 10 ετών, η Βολιβία, την ίδια στιγμή που άλλες χώρες αναθεωρούν με αυστηρότερους όρους το νομικό τους πλαίσιο.

Ειδικότερα, το Κογκρέσο ενέκρινε πρόταση που ορίζει ως νόμιμη την εργασία 10χρονων παιδιών και το μόνο που απομένει για να γίνει αυτό νόμος του κράτους είναι η υπογραφή του προέδρου της χώρας Έβο Μοράλες. Μέχρι τώρα η νόμιμη ηλικία ήταν τα 14 έτη.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου ισχυρίζονται ότι αυτό αποτυπώνει απλώς την πραγματικότητα καθώς πολλές οικογένειες εξαναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους να δουλέψουν.

Κλείσιμο
Στόχος του νέου νομικού πλαισίου, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι να προστατέψει τα παιδιά που εργάζονται καθώς η αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας είναι «δύσκολη». Τα παιδιά 10 χρονών μπορούν να δουλεύουν εφόσον βρίσκονται υπό γονική εποπτεία, ενώ τα παιδιά 12 ετών και άνω μπορούν να δουλεύουν και με συμβόλαιο. Προϋπόθεση της εργασίας για όλα τα παιδιά είναι να παρακολουθούν το σχολείο.

Παρά την έλλειψη πρόσφατων στατιστικών στοιχείων, υπολογίζεται ότι στη Βολιβία 1 εκατομμύριο παιδιά εργάζονται τακτικά, αριθμός που ισοδυναμεί στο 15% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ ένα στα τρία δεν πηγαίνει σχολείο. Τα παιδιά εργάζονται συνήθως στην υφαντουργία, σε φάρμες, ως πλανόδιοι πωλητές, αχθοφόροι και συλλέκτες φύλλων κακάου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης