Βενεζούελα: Συνέχεια των διαδηλώσεων ζητά από τη φυλακή ο Λόπεζ

Βενεζούελα: Συνέχεια των διαδηλώσεων ζητά από τη φυλακή ο Λόπεζ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης παραμένει κρατούμενος και ζητά από τον κόσμο «να μην τα παρατήσει» - Στους έξι οι νεκροί σε όλη τη χώρα

Βενεζούελα: Συνέχεια των διαδηλώσεων ζητά από τη φυλακή ο Λόπεζ
Με ένα γραπτό σημείωμα που έδωσε στη γυναίκα του από τη φυλακή όπου κρατείται τις τελευταίες ημέρες ο Λεοπόλδος Λόπεζ καλεί τους πολίτες της Βενεζουέλας να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις. 

«Είμαι καλά, σας ζητώ να μην τα παρατήσετε, εγώ δεν θα το κάνω» γράφει ο Λόπεζ, ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρωταγωνιστής των τελευταίων αιματηρών διαδηλώσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους. 

«Στην αστυνομία, τους στρατιώτες, τους κατηγόρους μου και τους δικαστές λέω: μην υπακούτε άδικες εντολές, μην γίνεστε το πρόσωπο της καταπίεσης. Στους νέους, στους διαδηλωτές, σας ζητώ να είστε δυνατοί απέναντι στη βία και να μείνετε οργανωμένοι και πειθαρχημένοι. Αυτή είναι μια μάχη για όλους». 

Πέντε από τους νεκρούς έφεραν τραύματα από σφαίρες, ενώ ένας διαδηλωτής ποδοπατήθηκε από όχημα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι νεκροί ανέρχονται σε οκτώ, καθώς στους έξι προσθέτει και μια γυναίκα που πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε διαδήλωση, όπως και έναν άντρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο, επίσης κοντά σε διαδήλωση. Τραυματίες είναι περίπου εκατό πολίτες και 37 αστυνομικοί. 

Η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο καταγγέλλει πως ανάμεσα στους διαδηλωτές υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές που ζητούν να προκληθεί χάος, ενώ ακορδεξιά στοιχεία προκαλούν καταστροφές. 
Κλείσιμο

Οι διαδηλωτές αντίθετα κατηγορούν τις δυνάμεις του Μαδούρο πως προκαλούν τα βίαια επεισόδια και πως ευθύνονται για τους θανάτους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης