Γερμανία: Περδόμενες αγελάδες προκάλεσαν έκρηξη σε εκτροφείο!

Γερμανία: Περδόμενες αγελάδες προκάλεσαν έκρηξη σε εκτροφείο!

Το μεθάνιο που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα τα συμπαθή ζώα, όταν «αερίζονται», κατέστρεψε αγρόκτημα στην πόλη Ράσντορφ

Το μεθάνιο που απελευθερώνουν οι αγελάδες όταν... πέρδονται, φαίνεται ότι προκάλεσε μια ισχυρότατη έκρηξη σε μονάδα εκτροφής στη Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η στέγη του αγροκτήματος καταστράφηκε και μία από τις αγελάδες τραυματίστηκε από την έκρηξη στην πόλη Ράσντορφ.

Χάρη στα αέρια που απελευθέρωναν περίπου 90 αγελάδες στη μονάδα εκτροφής, τα επίπεδα του αερίου ήταν υψηλά.

Στη συνέχεια, «ένα φορτίο στατικού ηλεκτρισμού προκάλεσε την έκρηξη του αερίου, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο αγρόκτημα και πήραν δείγματα αερίου, προκειμένου να διερευνηθεί ο κίνδυνος για περαιτέρω εκρήξεις.

Οι αγελάδες πιστεύεται ότι εκπέμπουν έως και 500 λίτρα μεθανίου η κάθε μία ημερησίως.

Την ίδια ώρα, ενώ στην Κοπεγχάγη η ανθρωπότητα θα συζητήσει για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη και για τα νέα μέτρα και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, η ΝΑSΑ αναφέρει ότι στις όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθεί υπόψη η δράση του μεθανίου, η οποία είναι εξαιρετικά βλαβερή για την ατμόσφαιρα.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της ΝΑSΑ διαπίστωσαν ότι η επίπτωση του μεθανίου στην άνοδο των παγκόσμιων θερμοκρασιών είναι περίπου κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από ό,τι θεωρούνταν με βάση τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ένας τόνος μεθανίου έχει 33 φορές μεγαλύτερη επίπτωση στο κλίμα σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα (σε μια χρονική περίοδο 100 ετών) και όχι 25 φορές μεγαλύτερη -όπως ήταν ως τώρα η επιστημονική εκτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Μιχάλης Φ.

Νομίζω ότι μια λύση θα ήταν η περίφημη "κλανιολα"! Όσοι απορείτε τι ήταν, γκουγκλαρετε το.

Έλενα

Και ερωτώ...Γιατί τόσο μεθάνιο να πηγαίνει χαμένο??? εσείς φίλοι του πολυτεχνείου παρακαλώ να πατεντάρετε έναν συλλέκτη μεθανίου για τέτοιους χώρους ώστε να αξιοποιούνται όλες αυτές οι ποσότητες και να μην μολύνουν την ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ.

χι χι!!gregoraa@yahoo.gr

Ορίστε τι πυρηνικά όπλα και μ@Λ,κ.ες.... Και φθηνά, και οικολογικά..

Γιάννος

Ντροπή σας κορίτσια .

Νίκος

Απαγορεύεται το πέρδεσθαι;

<>

Σιγουρα δεν ηταν και ο Μπενυ μαζι τους?

o.O

XAXAXAXAAAA 😂😂😂😂😂😂

Βασίλης

Στην Αμερική στα βοοειδή, που με το πέρδεσθαι βγάζουν μεθάνιο, έχουν προσδέσει στη ράχη τους ειδικό σάκο με σωλήνα συνδεδεμένον με τον πισινό τους και συγκεντρώνουν το μεθάνιο για άλλες εφαρμογές, αλλά και για να μην διαχέεται στην ατμόσφαιρα και επιφέρει πολλές βλάβες σε όντα και στο περιβάλλον.

Μολών

Καλά δεν ντράπηκαν ? Ήθελα να ηξερα ποιος σαλιάρης δεν θα σιχαθεί να της "κανονίσει" τώρα...

Jewish Community

Στη Βουλή δεν μπωρουν να κλασουν και οι 300 μαζί να ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ;;;;;;Ε;;;;;

ΣΠΥΡΟΣ

ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΡΔΟΡΟΥΦ ΝΙΑΟ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

biden-vs-trump

Στο υποθετικό σενάριο διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ μεταξύ του Τραμπ και του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Μπάιντεν προηγείται έναντι του Τραμπ με ποσοστό 50%-41%