Δείτε τούνελ λαθρεμπόρων ναρκωτικών που ενώνει Μεξικό-ΗΠΑ!

Δείτε τούνελ λαθρεμπόρων ναρκωτικών που ενώνει Μεξικό-ΗΠΑ!

Μήκους 160 μέτρων, με φωτισμό, εξαερισμό, μέχρι και σιδηρόδρομο - «Χτύπημα» στο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών 

Στην Τεχεράνη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Δείτε τούνελ λαθρεμπόρων ναρκωτικών που ενώνει Μεξικό-ΗΠΑ!
Περίπου 160 μέτρα είναι το τούνελ που ανακάλυψαν οι αμερικανικές αρχές την Πέμπτη και το οποίος ενώνει τις ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πρόκειται για ένα τούνελ που ξεκινά από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και καταλήγει στην Τιχουάνα του Μεξικό και το οποίο χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών για να κάνουν ανενόχλητοι τις δουλειές» τους. Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι πως πρόκειται για ένα «σούπερ» τούνελ, καθώς διαθέτει φωτισμό, εξαερισμό, μέχρι και σιδηρόδρομο για να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο. Μάλιστα η είσοδος και η έξοδος βρίσκονται σε αποθήκες, όπου και στοίβαζαν οι λαθρέμποροι τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών.

Κλείσιμο


Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν πως το τούνελ ανήκει στο μεγάλο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών «Σιναλόα». Αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης είναι ο «El Chapo», ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει περιουσία περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ...

Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ενώ εντοπίστηκαν οκτώ τόνοι μαριχουάνα και 325 λίβρες κοκαΐνης.



«Είμαστε αποφασισμένοι να σας κάνουμε να χάσετε τα βρώμικα χρήματά σας. Όχι μόνο θα σας κατάσχουμε τα ναρκωτικά και θα κλείνουμε τα τούνελ πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλά θα κυνηγήσουμε την ηγεσία σας», ήταν το αυστηρό μήνυμα αμερικανού αξιωματούχου προς τα καρτέλ ναρκωτικών.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης