Γερμανία: Νέα συνάντηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών στις 30 Νοεμβρίου

Γερμανία: Νέα συνάντηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών στις 30 Νοεμβρίου

Το πρώτο ζήτημα στην ατζέντα θα είναι η Ευρώπη - Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα συναντήσεις για διάφορες θεματικές ενότητες μέσα στον Νοέμβριο

Πεταλωτής - Κουβέλης τα έμπλεξαν για τον Αστακό!
Γερμανία: Νέα συνάντηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών στις 30 Νοεμβρίου
Νέα συνάντηση στις 30 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες στο Βερολίνο, για την κατανομή των υπουργείων μετά την σημερινή 45λεπτη διαπραγμάτευση.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην Ευρώπη.

Αποφασίστηκε επίσης ότι μέσα στο Νοέμβριο θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα συναντήσεις για διάφορες θεματικές ενότητες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Τις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει 75 στελέχη των κομμάτων, που θα εργαστούν σε 12 θεματικές ομάδες εργασίας και τέσσερις υποεπιτροπές.

Οι θεματικές ενότητες αντιστοιχούν περίπου στα υπουργικά χαρτοφυλάκια και τα κόμματα αναθέτουν συνήθως τις διαπραγματεύσεις στα στελέχη τα οποία πιθανόν να αναλάβουν και το συγκεκριμένο υπουργείο.
Κλείσιμο

Σε αυτό το πλαίσιο, τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά έχει αναλάβει για τους Χριστιανοδημοκράτες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ από την πλευρά του SPD ο κυβερνήτης του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την θέση του.

Το γεγονός ενισχύει τις υπόνοιες ότι ο κ. Σόιμπλε θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Αντίστοιχα, την συζήτηση για τα θέματα Εξωτερικών και Άμυνας θα διευθύνουν ο υπηρεσιακός πλέον υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ και ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης