Βρετανία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 19χρονο Ιταλό γιατί «έπαιρνε τη δουλειά από Άγγλους»

Βρετανία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 19χρονο Ιταλό γιατί «έπαιρνε τη δουλειά από Άγγλους»

Τον προπηλάκισαν την ώρα που δούλευε σε εστιατόριο – Πήγε στη Βρετανία για να μάθει καλά τη γλώσσα και εργαζόταν για να διευκολύνει τους γονείς του 

Στις 23/11 η συζήτηση στο ΣτΕ των προσφυγών κατά του Μνημονίου
Βρετανία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 19χρονο Ιταλό γιατί «έπαιρνε τη δουλειά από Άγγλους»
Το ρατσιστικό τους μένος πάνω σε έναν 19χρονο μεροκαματιάρη Ιταλό έβγαλε μια παρέα νεαρών Βρετανών.  Με την κατηγορία πως «παίρνει την δουλειά από τους Άγγλους» τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.
 
Συγκεκριμένα, ο 19χρονος  Τζοέλε Λεότα δολοφονήθηκε στη νότια επαρχία του Κεντ της Βρετανίας από εννέα νεαρούς 21 ως 25 χρόνων, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Ο Λεότα καταγόταν από το Λέκο, κοντά στο Μιλάνο και είχε αποφασίσει να ζήσει για μια περίοδο στη Βρετανία για να μάθει καλά τη γλώσσα. Για να μην βαρύνει τους γονείς του με έξοδα, είχε βρει δουλειά: εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ιταλικό εστιατόριο στην πόλη Μέιντστον, πρωτεύουσα της κομητείας Κεντ.



Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου Ιλ Τζόρνο, μια εννεαμελής  παρέα νεαρών Βρετανών, προπηλάκισε τον ιταλό σερβιτόρο και έναν φίλο του ενώ εργάζονταν, μέσα στο εστιατόριο, κατηγορώντας τους ότι «κλέβουν την δουλειά από τους ντόπιους που έχουν ανάγκη». 
Κλείσιμο



Στην συνέχεια τους ακολούθησαν μέχρι το σπίτι όπου διέμεναν, έσπασαν την εξώπορτα και ξυλοκόπησαν θανάσιμα τον 19χρονο Λεότα. Ο φίλος του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, στον λαιμό και στην πλάτη, αλλά η κατάστασή του θεωρείται αντιμετωπίσιμη από τους γιατρούς.



Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σήμερα το πρωί στην σύλληψη των εννέα δραστών. Εκπρόσωπός της δήλωσε, πάντως, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι «δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα ότι η επίθεσης ήταν ρατσιστικού χαρακτήρα».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης