Μπαρόζο προς Γερμανούς: Μην εγκαταλείψετε την πολιτική λιτότητας

Μπαρόζο προς Γερμανούς: Μην εγκαταλείψετε την πολιτική λιτότητας

Μήνυμα του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής προς την επόμενη Γερμανική κυβέρνηση να συνεχίσει τη σκληρή δημοσιονομική εξυγίανση

Μπαρόζο προς Γερμανούς: Μην εγκαταλείψετε την πολιτική λιτότητας

Προειδοποίηση προς την επόμενη γερμανική κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει την ως τώρα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των στοχευμένων επενδύσεων», δηλώνει ο κ. Μπαρόζο στην γερμανική «Bild» και τονίζει ότι επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να είναι «η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και το πώς θα κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη και για την δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο ίδιο πλαίσιο ο Πρόεδρος της Κομισιόν χαιρέτισε και τα σχέδια της Καγκελαρίου Μέρκελ για διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση η οποία προσπαθεί υπέρ της Ευρώπης, θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», καταλήγει ο κ. Μπαρόζο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης