Βρέθηκε επτάχρονο κατάξανθο «αγγελούδι» σε καταυλισμό ρομά στην Ιρλανδία

Βρέθηκε επτάχρονο κατάξανθο «αγγελούδι» σε καταυλισμό ρομά στην Ιρλανδία

«Η μικρή Μαρία της Ιρλανδίας», λένε τα διεθνή μέσα – Οι ρομά υποστηρίζουν πως είναι δικό τους

Τον έπιασαν να τα παίρνει!
Βρέθηκε επτάχρονο κατάξανθο «αγγελούδι» σε καταυλισμό ρομά στην Ιρλανδία
Η αστυνομία της Ιρλανδίας εντόπισε και πήρε από οικισμό ρομά ένα επτάχρονο ξανθό κοριτσάκι. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης συνδέουν την υπόθεση με την μικρή Μαρία που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα και συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Το επτάχρονο κοριστάκι βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας στον οικισμό των ρομά στην περιοχή Ταλάγκτ, στο Δουβλίνο, μετά από καταγγελλία κατοίκου της περιοχής πως ανάμεσα στα παιδιά του καταυλισμού υπήρχε και ένα που δεν έμοιαζε για ρομά. 

Οι αστυνομικοί είδαν πολλά παιδιά στον καταυλισμό, όμως ξεχώρισαν ένα που είχε κατάξανθα μαλλιά και γαλάζια μάτια, κάτι που τους κίνησε την περιέργεια. Δύο ρομά υποστήριξαν πως είναι οι γονείς της, κάτι που όμως δεν έπεισε τους αστυνομικούς. Μάλιστα τους έδειξαν και έγγραφα, τα οποία όμως δεν στάθηκαν αρκετά για να αποδείξουν πως το παιδί είναι δικό τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday World οι ρομά έδωσαν στους αστυνομικούς πιστοποιητικό γέννησης τους κοριτσιού, δίχως όμως να τους αλλάξουν γνώμη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ενώ το έγγραφο ανέφερε πως το παιδί γεννήθηκε στο νοσοκομείο Coombe στο Δουβλίνο το 2006, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε αναφορά για κάποια γέννηση εκείνη την ημερομηνία που έλεγαν οι «γονείς».

Τελικά πήραν το παιδί από τους ρομά και πλέον βρίσκεται σε κέντρο φροντίδας παιδιών, υπό την επίβλεψη του κράτους.

Την ίδια στιγμή, όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία συνδέουν την υπόθεση του επτάχρονου κοριτσιού στο Δουβλίνο με τη μικρή Μαρία.

«Ακόμα μια υπόθεση Μαρίας;», διερωτάται η Daily Mirror, ενώ Sky News, BBC, ABC, Guardian, CNN και άλλα μεγάλα μέσα έχουν εκτενή ρεπορτάζ για τον ξανθό «άγγελο» που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης