Επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για τις παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών

Επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για τις παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών

Σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν Γάλλους πολίτες

Τα νούμερα της AGB για την Πέμπτη
Επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για τις παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι γίνονταν παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο- μερικές από τις οποίες έχουν διαστρεβλώσει τις δραστηριότητές μας ενώ μερικές άλλες έχουν εγείρει εύλογα ερωτήματα στους φίλους και τους συμμάχους μας σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι δυνατότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει την επανεξέταση των τρόπων που συλλέγουμε πληροφορίες, έτσι ώστε να ισορροπηθούν σωστά οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και των συμμάχων μας με τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ανθρώπου». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα πρέπει να συνεχίσουν τη συζήτηση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού, αναφέρεται.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης