Ενρίκο Λέτα: «Εθνικός εφιάλτης» η ανεργία των νέων στην Ιταλία

Ενρίκο Λέτα: «Εθνικός εφιάλτης» η ανεργία των νέων στην Ιταλία

Tα ποσοστά παραπέμπουν σε μια χώρα που δεν έχει μέλλον, σημείωσε ο κεντροαριστερός Λέτα

Ενρίκο Λέτα: «Εθνικός εφιάλτης» η ανεργία των νέων στην Ιταλία
Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων στάθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα μιλώντας σήμερα σε μια ημερίδα της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

«Η ανεργία των νέων είναι ο εθνικός μας εφιάλτης διότι τα ποσοστά παραπέμπουν σε μια χώρα που δεν έχει μέλλον», σημείωσε ο κεντροαριστερός Λέτα και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην λεγόμενη «ψηφιακή ατζέντα» διότι «το μέλλον των επιχειρήσεων εξαρτάται από την ψηφιακή τεχνολογία, το διεθνές βεληνεκές τους και την δυνατότητα να παράγουν καινοτομία».

«Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να συμβάλει είτε να υπάρξει ουσιαστική στροφή, ή να ενταφιαστούν καίριας σημασίας ζητήματα», σημείωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Ωστόσο η κυβέρνηση του Λέτα επικρίνεται έντονα από τα ιταλικά συνδικάτα μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της για το 2014. Αφού ανακοίνωσαν επίσημα τα σχέδιά τους να κηρύξουν τετράωρη στάση εργασίας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cisl και Uil κάλεσαν τη βουλή να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό—που όπως αποκαλύπτεται προβλέπει τελικά περικοπές και στον τομέα της δημόσιας υγείας.

«Ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει ως κύριο αντικείμενο και επιδίωξη την αύξηση της απασχόλησης», επισήμανε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2014 θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί με περισσότερο θάρρος, αρχίζοντας από την μείωση του κόστους εργασίας για να μπορέσει να δοθεί πραγματική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης