Υποψήφια της Λεπέν παρομοίασε την υπουργό Δικαιοσύνης με «νεογνό χιμπατζή»!

Υποψήφια της Λεπέν παρομοίασε την υπουργό Δικαιοσύνης με «νεογνό χιμπατζή»!

«Θα προτιμούσα να την έβλεπα επάνω σε ένα δέντρο παρά στην κυβέρνηση», είπε η Αν Σοφί Λεκλέρ – Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της

Υποψήφια της Λεπέν παρομοίασε την υπουργό Δικαιοσύνης με «νεογνό χιμπατζή»!
Αποστάσεις από την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στην βορειοανατολική πόλη Ρεθέλ της Γαλλίας, Αν Σοφί Λεκλέρ, η οποία παρομοίασε την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά με «νεογνό χιμπατζή» εξαιτίας της αφρικανικής καταγωγής της, πήρε ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος.

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε από τη ρατσιστική δήλωση, η Λεκλέρ επέμεινε και υπερασπίστηκε τη θέση της στην εθνική τηλεόραση. Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευσε ένα μονταρισμένο βίντεο στη σελίδα της στο Facebook, με το οποίο παρομοίαζε την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά, με νεογνό χιμπατζή.

«Θα προτιμούσα να την έβλεπα επάνω σε ένα δέντρο παρά στην κυβέρνηση. Ειλικρινά, πρόκειται για μια άγρια, η οποία εμφανίζεται στην τηλεόραση με αυτό το διαβολικό χαμόγελο. Δεν είναι ζήτημα ρατσισμού», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 television.

Την ίδια στιγμή η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου θέλει αν αποτινάξει από το κόμμα της τον χαρακτηρισμό «ρατσιστικό», καθώς έχει αναδειχθεί ως έμας από τους κυριότερους αντιπάλλους -τουλάχιστον δημοσκοπικά- του σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Όσο η Λεπέν βλέπει τα ποσοστά του κόμματός της να ανεβαίνουν, ενόψει των δημοτικών εκλογών,τέτοια περιστατικά αποτελούν πλήγμα για την εικόνα του Εθνικού Μετώπου, ενώ ήδη έχουν διαγραφεί πολλά μέλη του για ρατσισμό και νεοναζιστικές συμπάθειες. Μάλιστα έχει απειλήσει ότι θα μηνύσει για «συκοφαντική δυσφήμηση» όσους δημοσιογράφους αποκαλούν το Εθνικό Μέτωπο «ακροδεξιό».
Κλείσιμο

Όσον αφορά το θέμα της Λεκλέρ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος,  Φλοριάν Φιλιπό, δήλωσε πως η πολιτευτής θα αντιμετωπιστεί με πειθαρχικά μέτρα εντός του κόμματος, ενώ αποκάλεσε την επιλογή της σαν υποψήφιας ως «λάθος».



Πηγή lemonde.fr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης