Αυστρία: Ένοπλος σκότωσε τρεις αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου

Αυστρία: Ένοπλος σκότωσε τρεις αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου

Ο δράστης έχει οχυρωθεί στο αγρόκτημά του στους πρόποδες των Άλπεων -Οι διαπραγματευτές έχουν δυσκολευθεί να επικοινωνήσουν με τον 55χρονο δράστη

Κλεμμένα όπλα εντόπισε η Αστυνομία στη Κύπρο
Αυστρία: Ένοπλος σκότωσε τρεις αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου
Περίπου 100 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Αυστρίας έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν έναν ένοπλο άνδρα ο οποίος, αφού σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τον οδηγό ενός ασθενοφόρου, έχει οχυρωθεί στο αγρόκτημά του στους πρόποδες των Άλπεων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας αστυνομικός, το όχημα του οποίου είχε αρπάξει ο ένοπλος και μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι τον κρατά όμηρο, είναι μεταξύ των νεκρών. Η σορός του βρέθηκε στο αγρόκτημα του ενόπλου στο Γκρόσπριλ, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βιένης, σημείωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας έχει οχυρωθεί στο αγρόκτημά του και πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, αφού σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου για να αποφύγει τη σύλληψη για λαθροθηρία.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής οι διαπραγματευτές έχουν δυσκολευθεί να επικοινωνήσουν με τον 55χρονο δράστη.

Νωρίς σήμερα το πρωί η αστυνομία είχε στήσει οδόφραγμα σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Άναμπεργκ σε μια προσπάθεια να συλλάβει έναν άγνωστο λαθροθήρα που καταζητούνταν στην περιοχή.

Ο δράστης έσπασε με το αυτοκίνητό του το οδόφραγμα, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και χτύπησε έναν εξ αυτών.

Όταν στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο για να παραλάβει τον αστυνομικό, ο ένοπλος τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό του.

«Εξαιτίας του συμβάντος αυτού η επιχείρηση διάσωσης (του αστυνομικού) μπόρεσε να ολοκληρωθεί αργότερα με θωρακισμένο όχημα», δήλωσε ο Ρόλαντ Σέρσερ, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ύποπτος στη συνέχεια διέφυγε πεζός, αλλά σύντομα συνάντησε ένα αστυνομικό όχημα και δύο αστυνομικούς. Σκότωσε τον έναν από αυτούς και πήρε το αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος αστυνομικός βρέθηκε αργότερα νεκρός στο όχημα στο αγρόκτημα του δράστη.

Η αστυνομία ερευνά αν ο ένοπλος ευθύνεται για το παράνομο κυνήγι οκτώ αρσενικών ελαφιών, τα πτώματα των οποίων είχαν βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο δάσος με κομμένα τα κεφάλια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης