Ο Ερντογάν «επιστρατεύει» 6.000 Τούρκους για τον έλεγχο Twitter και Facebook

Ο Ερντογάν «επιστρατεύει» 6.000 Τούρκους για τον έλεγχο Twitter και Facebook

Μετά την «ήττα» που υπέστη στο Ιντερνέτ η τουρκική κυβέρνηση από τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός είδε με άλλο μάτι τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Υπερθέαμα με βροχή από "πεφταστέρια"! (video)
Ο Ερντογάν «επιστρατεύει» 6.000 Τούρκους για τον έλεγχο Twitter και Facebook
Έξι χιλιάδες υπαλλήλους επιστρατεύει το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν για να προωθήσει την ατζέντα του στο Διαδίκτυο και να κηρύξει "ηλεκτρονικό" πόλεμο στους αντικαθεστωτικούς εν όψει ενός νέου, δεύτερου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο "ηλεκτρονικός στρατός" του τούρκου Πρωθυπουργού θα έχει στόχο να χαλιναγωγήσει τους επικριτές του καθεστώτος που κάνουν τον δικό τους αγώνα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δίκτυωσης. Με την αναζωπύρωση ενός νέου κύματος διαδηλώσεων στην γείτονα και συνειδητοποιώντας ότι οι σύγχρονοι αγώνες οργανώνονται κυρίως μέσω του Διαδικτύου, το κόμμα "Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη" του Ερντογάν αποφάσισε να προσλάβει έξι χιλιάδες εργαζομένους. Χίλιοι εξ αυτών θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, 600 στην Αγκυρα, περίπου 400 στη Σμύρνη και οι υπόλοιποι αλλού, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ"¨.

Μετά την "ήττα" που υπέστη στο Ιντερνέτ η τουρκική κυβέρνηση από τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί, ο τούρκος πρωθυπουργός είδε με άλλο μάτι τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κατάλαβε ότι θα πρέπει να αλλάξει τακτική αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως " απειλή" το Twitter και το Facebook και μάλιστα είχε ξεκινήσει εκστρατεία κατά του Διαδικτύου, προχωρώντας σε μαζικές συλλήψεις των υπόπτων για υποκίνηση ταραχών παρά το γεγονός ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματός του είναι τακτικοί χρήστες του–, λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν για να διαδοθούν ψέματα για την κυβέρνηση με σκοπό να τρομοκρατηθεί η κοινωνία.

Κλείσιμο
Τώρα όμως οι σύμβουλοί του του συνέστησαν να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να μπει κι αυτός δυναμικά στο παιχνίδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης