«Ήρωας» της 11ης Σεπτεμβρίου ο μακελάρης της Ουάσινγκτον

«Ήρωας» της 11ης Σεπτεμβρίου ο μακελάρης της Ουάσινγκτον

Νέες πληροφορίες για τον άνθρωπο που ευθύνεται για το μακελειό και τη δολοφονία 12 ανθρώπων σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ - Ο αφροαμερικανός έπασχε από σύνδρομο μετατραυματικού στρες

Πρόταση στον Ηλία Μαμαλάκη για το Top chef
«Ήρωας» της 11ης Σεπτεμβρίου ο μακελάρης της Ουάσινγκτον
Είχε ασπαστεί τον Βουδισμό, μίλαγε ταϊλανδέζικα και είχε παρασημοροφορηθεί από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους το 2003 για τον συνεισφορά του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο αφροαμερικανός με το ξυρισμένο κεφάλι Ααρον Αλέξις, που ευθύνεται για το μακελειό σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσιγκτον, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, αλλά και ο ίδιος, έπασχε από σύνδρομο μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με τον πατέρα του και για το λόγο αυτό πολλές φορές ο θυμός του ήταν ανεξέλεγκτος.

Κλείσιμο


Έζησε στο πετσί του τον εφιάλτη της τρομοκρατίας το 2001. Ο ίδιος βρισκόταν κοντά στο σημείο Μηδέν των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε προσφέρει μάλιστα την βοήθεια του στους διασώστες που είχαν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της ανεύρεσης επιζώντων. Δύο χρόνια αργότερα, το Μάρτιο του 2003, η αμερικανική κυβέρνηση τον παρασημοφόρησε για την συνεισφορά του στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Mail".

Για τους φίλους του, ο 34χρονος άνδρας ήταν ένας άνετος τύπος που του άρεσε να μαθαίνει ξένες γλώσσες και να κάνει διαλογισμό. Για το FBI, o Αλέξις Aαρόν ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος... Το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του σε συνδυασμό με την βίαιη συμπεριφορά του τον είχε θέσει εκτός υπηρεσίας από το Πολεμικό Ναυτικό, το 2011.



Ο δράστης που άνοιξε πυρ με ένα ημι-αυτόματο όπλο και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είναι από το Φορθ Γουέστ του Τέξας και υπηρέτησε στο Ναυτικό την περίοδο 2007-2011. Τα τελευταία δύο χρόνια, είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett – Packard για την ανακαίνιση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών.

Αν και οι αμερικανικές αρχές έχουν αποκλείσει προς το παρόν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, ωστόσο, ο Τύπος της χώρας επισημαίνει την προειδοποίηση πριν από λίγες μέρες του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αλ Ζαουάχρι, ότι η οργάνωση θα εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις μικρής κλίμακας στο αμερικανικό έδαφος.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης