Κολοράντο: Έξι νεκροί και 500 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Κολοράντο: Έξι νεκροί και 500 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για πολλές ημέρες ακόμη, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι

Ο Σακίλ θέλει Ευρώπη
Κολοράντο: Έξι νεκροί και 500 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες
Τουλάχιστον 500 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι σήμερα στην δυτική Πολιτεία του Κολοράντο, εξαιτίας των πλημμυρών οι οποίες προκάλεσαν ήδη τον θάνατο έξι ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 500 ανθρώπων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν σήμερα στην πολιτεία.

Μία 80χρονη που υπέκυψε στα τραύματά της, καθώς δε μπορούσε να φύγει από το σπίτι της, ήταν  το τελευταίο θύμα που καταγράφηκε, ενώ το Σάββατο το πέμπτο θύμα ήταν μια γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο το Σάββατο στην πόλη Μπούλντερ. Την Πέμπτη οι διασώστες είχαν βρει τρία πτώματα και την Παρασκευή ένα τέταρτο στην κομητεία Μπούλντερ.

Κλείσιμο
"Είναι πιθανό θα υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες", δήλωσε στον Τύπο ο σερίφης της κομητείας Μπούλντερ αλλά "με τον στρατό των εθελοντών και τα αεροπορικά μέσα υποστήριξης των επιχειρήσεων ελπίζουμε να βρούμε όλους όσοι αγνοούνται". Ενισχύσεις αναμένονται στην πολιτεία, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κολοράντο και έδωσε εντολή για την αποστολή περισσότερων διασωστών και τεχνικών μέσων για να ενισχύσουν τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα συνεργεία διάσωσης θα χρειαστούν αρκετές ημέρες πριν καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στις απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπλέον οι κατακλυσμιαίες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για "πολλές ημέρες ακόμη", προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.



Η καταστροφή πύργων επικοινωνίας κινητής τηλεφωνίας, οι πολλές διακοπές της ηλεκτροδότησης και οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.



Περί τους 350 ανθρώπους αγνοούνται μόνο στην κομητεία Λάριμερ, όπου πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Στη γειτονική κομητεία Μπούλντερ, η τύχη 231 ανθρώπων αγνοείται, μετέδωσε το CNN αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα στοιχεία αυτά αλλάζουν συνεχώς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης