Φονικές βροχοπτώσεις έπληξαν το Κολοράντο

Φονικές βροχοπτώσεις έπληξαν το Κολοράντο

Τουλάχιστον τρεις νεκροί – Χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους – Κτίρια κατέρρευσαν – Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους

Τρία “κλειδιά” για την Αντιτρομοκρατική
Φονικές βροχοπτώσεις έπληξαν το Κολοράντο
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Κολοράντο, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, ανακοίνωσαν την Πέμπτη αμερικανοί αξιωματούχοι. Σε αρκετές περιπτώσεις κτίρια κατέρρευσαν, ενώ πολλοί ήταν οι οδηγοί αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά εξαιτίας της υψηλής στάθμης των υδάτων.

Η πόλη του Μπόλντερ έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς το βρόχινο νερό διοχετεύεται μέσα από τα φαράγγια με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί εκτεταμένες πλημμύρες.


«Υπάρχει νερό παντού», δήλωσε ο Άντριου Μπαρθ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. «Σε πολλές περιπτώσεις κτίρια κατέρρευσαν. Παντού υπάρχει λάσπη. Αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί παντού», είπε.

Κλείσιμο
Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες είναι γνωστές ως μουσώνες, δεν αποτελούν ασυνήθιστο για την εποχή φαινόμενο, αλλά η ένταση και η διάρκεια αυτών στην προκειμένη περίπτωση ξεπερνά τα όρια του συνηθισμένου, δήλωσε η μετεωρολόγος Κάρι Μπόουεν.

Το τελευταίο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα και συνεχίστηκε έως το βράδυ της Τετάρτης. «Ο δρόμος είναι πλέον σαν ποτάμι», δήλωσε κάτοικος της περιοχής. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο στη ζωή μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης