Ρώσος, Πολωνός ή Γιουγκοσλάβος ο Τίτο;

Ρώσος, Πολωνός ή Γιουγκοσλάβος ο Τίτο;

Η CIA δημοσίευσε έγγραφο, στο οποίο οι πράκτορές της ερευνούν την πραγματική καταγωγή του ιστορικού ηγέτη

Αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση αποχαρακτηρισμένου εγγράφου της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με το οποίο ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο «δεν είχε γιουγκοσλαβική καταγωγή»
 
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, σε σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει πως  η  CIA ισχυρίζεται ότι η φωνητική ανάλυση της ομιλίας του είναι αυτή που έκανε τους ειδικούς να καταλήξουν σ' αυτό το συμπέρασμα.

Ο ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και παρέμεινε Πρόεδρος ως τον θάνατό του, το 1980, είχε επισήμως μεικτή, κροατο-σλοβενική, καταγωγή. Σύμφωνα, ωστόσο, με το σχετικό έγγραφο της CIA, η ξενική προφορά στον τρόπο με τον οποίο μιλούσε τη μητρική του σερβο-κροατική σημαίνει πως, στην πραγματικότητα, η μητρική του ή τουλάχιστον αυτή που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι εγγύτερα στη μητρική του, ήταν είτε τα ρωσικά είτε τα πολωνικά.

Οι υπογράφοντες τη μακρά αυτή ανάλυση για την καταγωγή του Τίτο συμπεραίνουν πως θα ήταν «λογικό να υποθέσει κάποιος ότι ο Τίτο ήταν είτε Ρώσος είτε Πολωνός».

Υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν για την πραγματική του ταυτότητα, αν και σημειώνουν ότι «δεν ήταν μετά βεβαιότητας Γιουγκοσλάβος». Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι μη γιουγκοσλαβικές καταβολές του ήταν και ο λόγος “για την αμεροληψία του και την επιτυχία του στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων και διαμαχών μεταξύ των εθνοτικών ομάδων στη Γιουγκοσλαβία”.

Η ομιλία του Τίτο, πάνω στην οποία βασίστηκε το παραπάνω έγγραφο, χρονολογείται, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, στο 1977.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αγύριγο κεφάλι

Κροάτης δεν ήταν;

@

Πάντως ισλαμοφασίστας δεν ήταν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nigiria_sklavoi

Κατά της διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο "σχολείο" της Ριγκάσα, στην Πολιτεία Καντούνα, βρέθηκαν 147 αλυδοσεμένοι άνθρωποι, εκ των οποίων οι 22 ήταν γυναίκες και 4 ανήλικοι - Πρόκειται για την τέταρτη έρευνα σε τέτοιο ίδρυμα μέσα σε διάστημα ενός μήνα

biden_gios

Ο γιός του Τζο Μπάιντεν, εκ των πρωταγωνιστών του «ουκρανικού» που έχει συνταράξει την πολιτική ζωή των ΗΠΑ, τόνισε πως «δεν έκανε κάποιο λάθος»  - «Ζω τη ζωή μου χωρίς να κρύβομαι» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

livanos

Υπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός της χώρας συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη - Τρίτη μέρα διαδηλώσεων το Σάββατο στη Βηρυτό και στις άλλες πόλεις