Νότια Κορέα: Mε λαμπτήρες... αισιόδοξων μηνυμάτων αποτρέπουν τις αυτοκτονίες

Νότια Κορέα: Mε λαμπτήρες... αισιόδοξων μηνυμάτων αποτρέπουν τις αυτοκτονίες

Οι Νοτιοκορεάτες σκέφτηκαν μια πρωτότυπη ιδέα προκειμένου να μειώσουν το ποσοστό των υτοκτονιώ, τοποθετώντας λαμπτήρες με χαρούμενα μηνύματα σε γνωστή γέφυρα-σημείο που πλήθος ανθρώπων αποφασίζουν τερματίσουν τη ζωή τους.

Νότια Κορέα: Mε λαμπτήρες... αισιόδοξων μηνυμάτων αποτρέπουν τις αυτοκτονίες
Η Νότια Κορέα αποτελεί τη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (World Health Organiation) και γι' αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει δράση με μία καινοτόμα ιδέα. Σε συνεγασία με μεγάλη εταιρία ηλεκτρονικών αποφάσισαν να τοποθετήσουν χιλιάδες λαμπτήρες LED κατά μήκος της γέφυρας Μάπο, απωθώντας έτσι τους επίδοξους αυτόχειρες.


Την εν λόγω γέφυρα, η οποία είναι ευρέως γνωστή και ως Γέφυρα του Θανάτου, κοσμούν πλέον χιλιάδες λαμπτήρες πάνω τους οποίους αναγράφονται μηνύματα που δείχνουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.


Έτσι, λοιπόν, οι αρχές της Σεούλ «βάπτισαν» τη γέφυρα σε Γέφυρα της Ζωής και τοποθέτησαν μηχανισμό με αισθητήρα κίνησης που ενεργοποιείται αυτόματα.


Μηνύματα όπως «Πώς είσαι», «Τι σε προβληματίζει», «Απλά επισκέψου τους ανθρώπους που αγαπάς» και πολλά άλλα δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια ψυχολόγων, και παραπέμπουν τους αποδέκτες σε τηλεφωνική υπηρεσία υποστήριξης και συμπαράστασης προκειμένου να βγουν από το εσωτερικό τους αδιέξοδο.

 
Κλείσιμο



Πολλοί βέβαια θεώρησαν ότι τα μηνύματα αυτά ίσως φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό, όμως διαψεύστηκαν καθώς οι αυτοκτονίες έχουν μειωθεί κατά 77% από τον περασμένο Σεπτέμβριο που εγκαινιάστηκε αυτή η πρωτότυπη σκέψη.


Μάλιστα, οι Νοτιοκορεάτες σκέφτονται να πράξουν αναλόγως και σε άλλες γέφυρες, ενώ οι δημιουργοί του εν λόγω προγράμματος έχουν τιμηθεί με βραβεία όπως το Τitanium Lion στο διεθνές φεστιβάλ δημιουργικότητας Cannes Lions.

Δείτε το video με τις απόψεις των πολιτών και τα στάδια δημιουργίας:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης