Αντέγραψε τελικά η πρωθυπουργός της Σλοβενίας στη μεταπτυχιακή της;

Αντέγραψε τελικά η πρωθυπουργός της Σλοβενίας στη μεταπτυχιακή της;

Κατηγορήθηκε για λογοκλοπή η πρωθυπουργος της Σλοβενίας Άλενκα Μπράτουσεκ από το αντιπολιτευόμενο Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Αντέγραψε τελικά η πρωθυπουργός της Σλοβενίας στη μεταπτυχιακή της;
Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Άλενκα Μπράτουσεκ, απαλλάχθηκε από την κατηγορία λογοκλοπής, καθώς σύμφωνα με τη Σύγκλητο της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών της Λιουμπλιάνας η μεταπτυχιακή διατριβή της δεν προήλθε από αντιγραφή παρόλο που παρέλειψε να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών της.

Η εξέταση του θέματος ξεκίνησε τον Απρίλιο ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, μετά από διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι στη μεταπτυχιακή διατριβή της πρωθυπουργού υπάρχουν ολόκληρα τμήματα που έχουν αντιγραφεί χωρίς επαρκείς παραπομπές σε πηγές.

Σύμφωνα με τους εξεταστές, που ορίστηκαν από τη σύγκλητο  της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, η Άλενκα Μπράτουσεκ είχε παραποιήσει κείμενα από άλλους συγγραφείς, αλλά όχι σε σημείο που να θεωρείται ότι σημαντικό τμήμα της διατριβής δεν ήταν δικό της. Μάλιστα, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η κυρία Μπράτουσεκ ήταν μία εκ των συγγραφέων των συγκεκριμένων κειμένων.

Οι ισχυρισμοί μάλιστα για λογοκλοπή διατυπώθηκαν από τη νεολαία του αντιπολιτευόμενου Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), την περίοδο που ήταν υποψήφια για την πρωθυπουργία.

Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας τόνισε ότι η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αναμενόμενη και ότι είναι ευχαριστημένη που η ιστορία έλαβε τέλος και πρόσθεσε ότι αν η απόφαση ήταν διαφορετική θα υπέβαλε παραίτηση, κάτι το οποίο είχε δεσμευτεί να κάνει.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης