Η φωτογραφία της γυμνής μητέρας που διχάζει το διαδίκτυο

Η φωτογραφία της γυμνής μητέρας που διχάζει το διαδίκτυο

Παρά το γεγονός ότι η facebook απέσυρε την φωτογραφία ως προσβλητική, συνεχίζει να κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας την κοινή γνώμη

Η φωτογραφία της γυμνής μητέρας που διχάζει το διαδίκτυο
Η κόρη της με τα μακριά κατάξανθα μαλλιά ακουμπά στον κορμό της παραδομένη στην αγκαλιά του Μορφέα. Το νεογέννητο μωρό της εστιάζει στο πρόσωπό της, ενώ αφήνεται μαλακά πάνω στο πλούσιο στήθος της από όπου ξεχωρίζει μια σταγόνα γάλακτος.

Εκείνη γυμνή, στέκεται μπροστά στον καθρέπτη και με τη φωτογραφική μηχανή της ανά χείρας και το μαύρο δερμάτινο λουρί περασμένο από τον λαιμό της, μειδιά τραβώντας μια φωτογραφία που έμελλε να διχάσει το Διαδίκτυο.

Η Ρωσίδα φωτογράφος, Αναστασία Τσερνιάφσκι, ανέβασε τη ασπρόμαυρη εικόνα στο προφίλ της στο Facebook, όμως, οι υπεύθυνοι θεώρησαν προσβλητικό το περιεχόμενο της με αποτέλεσμα να την αποσύρουν.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ βέβαια η λήψη είχε ήδη κυκλοφορήσει σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες, μπλογκς και ιστότοπους, μέχρι που έκανε την επανεμφάνισή της πάλι στο Facebook.

Εκατοντάδες ήταν τα σχόλια για τη φωτογραφία καθεαυτή, άλλα τόσα για την απόφαση του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης να την αποσύρει, την ώρα που επιτρέπει δεκάδες άλλα προσβλητικά προφίλ να συνεχίζουν να ζουν διαδικτυακά.

Από την άλλη βέβαια πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν τη μητέρα επιδειξιομανή, ότι εκμεταλλεύεται τα παιδιά της που μπορεί να πέσουν θύματα του αρρωστημένου πάθους κάθε παιδόφιλου, ή ότι διακατέχεται από ναρκισσισμό, θέλοντας να προκαλέσει προβάλλοντας το γυμνό κορμί της.

Αν κανείς, όμως, δει τη φωτογραφία ως έργο τέχνης, που στην ουσία για τέτοιο πρόκειται, βλέπει μόνο μια μαμά όμορφη, φυσική, ήρεμη, γαλήνια, απόλυτα συνειδητοποιημένη με την εικόνα της, θηλυκή…μία σύγχρονη γυναίκα που φροντίζει τα παιδιά της και τα θέλει μέρος της βαθιάς προσωπικής τέχνης της, που δεν είναι άλλη από τη μητρότητα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης