Ερντογάν: Δε θα μείνουμε σιωπηλοί στα εγκλήματα του Άσαντ

Ερντογάν: Δε θα μείνουμε σιωπηλοί στα εγκλήματα του Άσαντ

«Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στα εγκλήματα που διαπράττει στη Συρία το καθεστώς του Άσαντ», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός...

Ερντογάν: Δε θα μείνουμε σιωπηλοί στα εγκλήματα του Άσαντ
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στα εγκλήματα που διαπράττει στη Συρία το καθεστώς».

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί ενώπιον ενός άσπλαχνου δικτάτορα, του άφωνου διαβόλου, ο οποίος έχει ανηλεώς προβεί σε σφαγές κατά του ίδιου του λαού του, αλλά έχει παραμένει σιωπηλός και άπραγος μπροστά σε αυτούς που έχουν καταλάβει τα εδάφη του επί δεκαετίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης που λαμβάνει χώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις που ασκούνται στην Δαμασκό, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τους αντικαθεστωτικούς.
Κλείσιμο

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όποιον τον επιθυμεί. Ακόμη και με αυτούς που έχουν όπλα στα χέρια τους. Επειδή πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα προκύψουν μέσα από την αιματοχυσία, αλλά μόνο μέσα από τον διάλογο», δήλωσε από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Η αντιπολιτευόμενη Συριακή Εθνική Συμμαχία έχει δηλώσει πρόθυμη να διαπραγματευτεί ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του εμφυλίου, αλλά ζητάει επιτακτικά ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να παραιτηθεί και να μην συμμετάσχει στην όποια συμφωνία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης