Αγωνία στην Ευρώπη για τις εκλογές στην Ιταλία

Αγωνία στην Ευρώπη για τις εκλογές στην Ιταλία

Προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι

Αγωνία στην Ευρώπη για τις εκλογές στην Ιταλία
Στις κάλπες προσέρχονται για δεύτερη ημέρα οι ιταλοί ψηφοφόροι προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρωθυπουργό της χώρας. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα 15:00.

Η προσέλευση, πάντως, των πολιτών κατά την πρώτη ημέρα των εκλογών ήταν μειωμένη, εντείνοντας τις αμφιβολίες για το ποιο κόμμα πρόκειται να επικρατήσει, με την Ευρώπη αλλά και τις αγορές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον της χώρας.
Κλείσιμο

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 22:00 (τοπική ώρα) η προσέλευση των πολιτών ανερχόταν στο 55,2%, έναντι 62,5% στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.

Το χιόνι που έπεσε στη βόρεια Ιταλία φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους –ιδιαίτερα της μεγαλύτερης ηλικίας- κάτι που οι αναλυτές εικάζουν ότι θα μειώσει την υποστήριξη στα «παραδοσιακά» κόμματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, ωστόσο οι αναλυτές εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, εκτός του κ. Γκρίλο, ψήφισαν την Κυριακή.

Η χθεσινή ήταν μια ημέρα εκπλήξεων, καθώς χαρακτηρίστηκε από την γυμνόστηθη επίθεση των μελών της οργάνωσης Femen την ώρα που ψήφιζε ο Καβαλιέρε στο Μιλάνο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τελευταίος έδωσε ακόμα ένα σόου όταν απευθύνθηκε σε νεαρή γυναίκα μέλος της εφορευτικής επιτροπής κάνοντας της παρατήρηση επειδή δεν του χαμογέλασε. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν ανάλογες… εμπειρίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης