Ολάντ: Επονείδιστη πράξη η απαγωγή επτά Γάλλων υπηκόων στο Καμερούν

Ολάντ: Επονείδιστη πράξη η απαγωγή επτά Γάλλων υπηκόων στο Καμερούν

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας διεμήνυσε πως η χώρα του δεν πρόκειται «να υποχωρήσει ενώπιον των τρομοκρατικών ομάδων», αναφερόμενος στο σύνολο των 15 ομήρων που σήμερα κρατούνται σε διαφορετικά σημεία της αφρικανικής ηπείρου....

Ολάντ:  Επονείδιστη πράξη η απαγωγή επτά Γάλλων υπηκόων στο Καμερούν
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «επονείδιστη» πράξη την απαγωγή επτά Γάλλων υπηκόων στο Καμερούν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς διεμήνυσε πως η χώρα του δεν πρόκειται «να υποχωρήσει ενώπιον των τρομοκρατικών ομάδων», αναφερόμενος στο σύνολο των 15 ομήρων που σήμερα κρατούνται σε διαφορετικά σημεία της αφρικανικής ηπείρου.

«Θα πρέπει να καταβάλλουμε το μέγιστο των προσπαθειών μας (ώστε να επιτύχουμε να απελευθερωθούν οι όμηροι), αλλά το χειρότερο θα ήταν να υποχωρήσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ενώπιον των τρομοκρατικών ομάδων», δήλωσε ο Φαμπιούς.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης επεσήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που παιδιά συλλαμβάνονται ως όμηροι. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, με τη βοήθεια των αρχών της Νιγηρίας και του Καμερούν, προκειμένου να εντοπίσουμε τους συμπατριώτες μας. Είναι πιθανόν να έχουν μεταφερθεί στη Νιγηρία».

Το Παρίσι έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία αποτρέποντας τους υπηκόους του να ταξιδεύουν στα βόρεια του Καμερούν, υπενθύμισε η Γαλλίδα εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας τις προτροπές που δημοσίευσε το ΥΠΕΞ της χώρας της.

Οι γαλλικές αρχές έως τώρα δεν έχουν «καμία βεβαιότητα», ούτε διαθέτουν ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων, πρόσθεσε.

«Εκτιμούμε πως είναι η ομάδα Μπόκο Χαράμ (της Νιγηρίας) εκείνη που εκτέλεσε την απαγωγή, όμως δεν έχουμε ακόμη την υπογραφή της» στην πράξη αυτή, επεσήμανε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο υπουργός Αμύνης Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Επιπλέον, η γαλλική δικαιοσύνη παρήγγειλε σήμερα προκαταρκτική έρευνα για «απαγωγή από οργανωμένη σπείρα που σχετίζεται με τρομοκρατικές ενέργειες», σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Οι αρχές ανέθεσαν τις έρευνες στην γαλλική αντικατασκοπία, την Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI), κατά τις ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης