Πιστό στη γραμμή Οτσαλάν για το Κουρδικό μένει το PKK

Πιστό στη γραμμή Οτσαλάν για το Κουρδικό μένει το PKK

Ο κ Karayılan δήλωσε ότι η επίλυση του κουρδικού προβλήματος είναι επιτακτική ανάγκη για την Τουρκία.

Πιστό στη γραμμή Οτσαλάν για το Κουρδικό μένει το PKK
Ο επικεφαλής της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK)  και μέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), Murat Karayılan, μιλώντας σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, είπε ότι θα υποστηρίξει όποια απόφαση λάβει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν αναφορικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που γίνονται για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος.

Ο κ Karayılan δήλωσε ότι η επίλυση του κουρδικού προβλήματος είναι επιτακτική ανάγκη για την Τουρκία. «Δεν λέμε ότι το κίνημά μας (PKK και KCK) είναι πίσω από την ηγεσία μας», είπε ο Karayılan αναφερόμενος στο Οτσαλάν. «Το κίνημά μας είναι το κίνημα της ηγεσίας μας και είναι ένα με την ηγεσία μας»

«Το κουρδικό είναι ένα πρόβλημα πολύ σοβαρό για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή. (..)Δεν λέω ότι μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα μέσα σε μια ημέρα. Αλλά χρειάζεται μια σοβαρή και συνεπής πολιτική γραμμή για να βρεθεί η λύση. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά» συμπλήρωσε ο ίδιος

Κλείσιμο

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης συναντούν στο νησί Ιμραλί νότια της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Οτσαλάν εκτίει την ισόβια ποινή του, αντιπροσώπους του PKK με σκοπό να βρουν μια λύση. Η Τουρκία, επιμένει ότι για αρχή το PKK θα πρέπει να   παραδώσει τα όπλα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης