Πυρηνικά όπλα θα μεταφέρουν κινεζικά υποβρύχια

Πυρηνικά όπλα θα μεταφέρουν κινεζικά υποβρύχια

Εντός των ερχόμενων δύο χρόνων, κινεζικά υποβρύχια θα μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, προσθέτοντας, έστι, μία νέα διάσταση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο...

Πυρηνικά όπλα θα μεταφέρουν κινεζικά υποβρύχια
Εντός των ερχόμενων δύο χρόνων, κινεζικά υποβρύχια θα μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, προσθέτοντας, έστι, μία νέα διάσταση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με σχετική, αμερικανική αναφορά του 2012, η Κίνα παραμένει η πιο σημαντική δύναμη την οποία παρακολουθεί στενά η Ουάσιγκτον, καθώς αποτελεί την «πιο απειλητική δύναμη» στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, θεωρείται και η πιο δυνατή πρόκληση στην ακεραιότητα της αλυσίδας ανεφοδιασμού των ΗΠΑ, γράφει η Zaman.

Η παραπάνω αναφορά γνωστοποίησε, επίσης, πως η Κίνα είναι η μόνη χώρα ανάμεσα στις αμιγώς μεγάλες δυνάμεις των πυρηνικών, η οποία διευρύνει το σχετικό οπλοστάσιό της. Άλλες σημαντικές είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία και η Γαλλία.
 
Κλείσιμο
Οι Αμερικανοί ανησυχούν ότι η Κίνα ενισχύεται σημαντικά με τρεις κεφαλαιώδεις αλλαγές που θα αναβαθμίσουν ποιότικά την στρατιωτική ισχύ του Πεκίνου. Το τελευταίο «βρίσκεται στο μεταίχμιο της απόκτησης μιας αξιόπιστης (πολεμικής) τριάδας που θα αποτελείται από διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυράβλους εδάφους, πυραύλους που θα εκτοξεύονται από υποβρύχια και πυρηνικών βομβών η ρίψη των οποίων θα γίνεται από αέρος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης