Λ' Aκουιλα: Εξι σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία!

Λ' Aκουιλα: Εξι σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία!

Την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας προκάλεσε η απόφαση καταδίκης για ανθρωποκτονία, έξι σεισμολόγων στην Ιταλία

Λ' Aκουιλα: Εξι σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία!
Την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας προκάλεσε η απόφαση καταδίκης για ανθρωποκτονία, έξι σεισμολόγων στην Ιταλία, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν σήμαναν έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου στο σεισμό που σημειώθηκε το 2009 στην πόλη Λ' Aκουιλα και στοίχισε τη ζωή σε 308 ανθρώπους.

"Αν καταδικαστούν, αυτή η απόφαση θα έχει τρομακτικό αντίκτυπο στην σεισμολογική κοινότητα, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη", δήλωσε η Σάντι Στέισι, καθηγήτρια σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Άλστερ.
Κλείσιμο

"Ποιος επιστήμονας θα είναι διατεθειμένος να αξιολογήσει ένα σεισμό, αν ένα λάθος τον οδηγήσει στη φυλακή για ανθρωποκτονία;" Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι οι επιστήμονες έδωσαν ανακριβείς διαβεβαιώσεις μετά τις δονήσεις που είχαν προηγηθεί του σεισμού, μεγέθους 6,3 βαθμών.

Οι έξι σεισμολόγοι και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πήραν μέρος σε μια συνάντηση, πριν το σεισμό που έπληξε την περιοχή της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2009, όπου ανακοίνωσαν στους αρμόδιους ότι ήταν απίθανο να σημειωθεί ένα μεγαλύτερος σεισμός, αλλά όχι αδύνατο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης