Η πρώτη Ινδιάνα Αγία, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Η πρώτη Ινδιάνα Αγία, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Η Αγία, πλέον, Αικατερίνη Κατέρι Τεκαουίθα της φυλής των Μοχώκ, που ήταν γνωστή ως «Η Λίλη των Μοχώκ», γεννήθηκε το 1656 στην περιοχή Οσέρνεον, τη σημερινή Νέα Υόρκη

Τραυματίες από εκρήξεις έξω από στάδιο του κρίκετ στην Ινδία
Η πρώτη Ινδιάνα Αγία, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Πλήθος πιστών κατέκλυσε εχθές (Κυριακή) την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να παραστεί στην ανακήρυξη επτά νέων αγίων, εκ των οποίων και μια Ινδιάνα. Η Αγία, πλέον, Αικατερίνη Κατέρι Τεκαουίθα της φυλής των Μοχώκ, που ήταν γνωστή ως «Η Λίλη των Μοχώκ», γεννήθηκε το 1656 στην περιοχή Οσέρνεον, τη σημερινή Νέα Υόρκη. Έμεινε ορφανή στα τέσσερά της αφού μία επιδημία ευλογιάς έσπειρε τον θάνατο στην φυλή της με αποτέλεσμα κι οι δύο γονείς της να χάσουν τη ζωή της κι εκείνη να μείνει για πάντα σημαδεμένη στο πρόσωπο.

Η Κατέρι υιοθετήθηκε από τους θείους της, οι οποίοι όμως δεν δέχονταν την πίστη της στον Καθολικισμό, τη χτυπούσαν και την απειλούσαν. Προσπάθησαν δε, να την παντρέψουν με έναν νεαρό όμως εκείνη το έσκασε βρίσκοντας καταφύγιο στον Καναδά. Βαπτίστηκε, πήρε όρκο παρθενίας και πέρασε τη ζωή της σε μια ιεραποστολή Ιησουϊτών όπου αφιερώθηκε στην προσευχή, αλλά πέθανε σε ηλικία 24 ετών.

Το 1980 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος την ανακήρυξε οσία, καθώς έχει συνδεθεί με πολλά θαύματα κυρίως με περιπτώσεις ανθρώπων που έπασχαν από δερματικές παθήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστηρίζει οικογένεια ενός 12χρονου, η προσευχή στην Αγία τον έσωσε από ένα βακτήριο που του έτρωγε τη σάρκα. Στην χθεσινή τελετή αγιοποίησης, πέρα από την οικογένεια του παιδιού, παραβρέθηκαν περίπου 1.500 προσκυνητές καναδικής και ινδιάνικης καταγωγής.

 


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης