Στρος Καν: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν το Grexit

Στρος Καν: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν το Grexit

Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να αποφύγουν «πάση θυσία» την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη απηύθυνε ο Ντομινίκ Στρος Καν

Στρος Καν: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφύγουν το Grexit
Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να αποφύγουν «πάση θυσία» την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη απηύθυνε την Πέμπτη ο Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξη στο περιοδικό Europolitique.

«Oι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις απώλειες και να αποφύγουν, πάση θυσία, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, αλλά, όσο πιο μικρή χώρα είναι, τόσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Κι αυτό, γιατί οι επενδυτές βλέπουν ότι η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επιλύσει ένα πρόβλημα που αποτελεί το 2% του ΑΕΠ και έτσι χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Και χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ανάπτυξη».
 
Σε συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του World Knowledge Forum, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ο Στρος Καν επέκρινε τους Ευρωπαίους «γιατί δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα μέρα που επιβάλλονταν».

«Από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου να αποφύγουμε την πρόσκρουση στον τοίχο, αλλά δεν επιλύουμε τίποτα. Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Μάλιστα, ο κ. Στρος Καν προτείνει τη δημιουργία μηχανισμών για τη μείωση των «spreads».
Κλείσιμο

«Δεν μπορούμε να έχουμε μία νομισματική ένωση με τόσο διαφορετικά επιτόκια δανεισμού. Χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να συνεισφέρουν στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Διακυβεύεται ή ίδια η επιβίωση της ευρωζώνης», σημείωσε.
 
Τέλος, ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ χαιρέτησε  τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά, προβλέπει ότι η δράση του δεν θα είναι θαυματουργή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης